El passat 29 de maig l'Associació Espanyola Contra el Càncer de Benicarló va celebrar al saló d'actes de la Caixa Rural la Presentació del Programa de Prevenció del Càncer Colorrectal amb gran acceptació de públic.

La xarrada informativa va ser realitzada per Maite Pedrosa, metge del centre de salut pública de Benicarló i responsable dels programes de prevenció del càncer de mama i de cólon. La detecció precoç es va assenyalar com a fase fonamental, sent per a aquest tipus de càncer la presència de sang en femta com un indicador de risc, advertint que aquesta presència de sang no sempre és visible a simple vista.

El programa de prevenció consisteix en primera instància en aquesta detecció de sang oculta per a poder determinar si és necessari fer més proves a continuació.

Es va abastar des de la introducció a les diferents fases de la malaltia, com la  prevenció a nivell d'hàbits saludables, així com la  incidència i mortalitat del càncer de cólon, situant-ho com a primer  càncer pel que fa a freqüència i el segon en mortalitat quan no és detectat a temps, concloent d'aquesta forma la importància de la detecció precoç i, per tant, del programa que es presentava, el qual està orientat en principi a adults d'entre 50 i 69 anys, per a els qui en cas de dubte disposen d'informació mèdica en el seu Centre de Salut o preguntant al seu metge.

Hi ha també més informació, fullet i vídeo explicatiu en el facebook de l'Associació Espanyola contra el Cancer de Benicarló: https://www.facebook.com/aeccbenicarlo2