UN VIATGE DE 2.500 ANYS ALS ORÍGENS DE BENICARLÓ

Benicarló ha obert al públic l'exposició permanent «Terra d'Ibers», un dels projectes més ambiciosos del Mucbe dels últims anys, que convida els visitants a viatjar 2.500 anys enrere fins arribar als orígens de la ciutat. La mostra presenta la col·lecció dels fons arqueològics del museu i permet entendre com vivien els ibers, com s'organitzaven socialment, com comerciaven o quin era el paper de la dona en la societat ibera. Benicarló pot vanagloriar-se de conservar en el seu terme municipal un dels jaciments ibèrics més gran i millor conservat d'aquesta cultura, que ha aportat gran informació sobre el període. Recentment, també es va descobrir el jaciment del Mas de Fabra, que augmenta més l'interés sobre el passat de Benicarló i la cultura ibera ja que es conserven pocs jaciments en pla.

El MUCBE tenia una xicoteta sala on s’exhibien, a més de la maqueta del Puig de la Nau, xicotetes peces trobades al jaciment. La nova exposició permanent ocupa les sales 9 i 10 del primer pis, i s'han ampliat i adaptat els continguts a objectius més pedagògics. La disposició dels fons ha millorat la circulació dels visitants i el recorregut de l'exposició, afavorint d'aquesta manera un circuit adaptat per a tots els públics.
...

L’EDUSI I LA NOSTRA CULTURA
Cal recordar que Terra d’Ibers és una mostra cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI). L’empresa Art i Clar ha desenvolupat el projecte per un import de 47.468,42 euros (IVA inclòs). I és precisament aquesta estratègia la que permetrà també conèixer més coses del jaciment del Mas de Fabra. Recentment ha sortit a licitació les actuacions d’excavació dels terrenys del jaciment del Mas de Fabra, que està dividida en dos lots.
...

EL PUIG DE LA NAU
El jaciment arqueològic del Puig de la Nau ens permet visitar un poblat iber construït a mitjan segle V a.C. excepcionalment conservat. Les excavacions en el lloc han datat diverses fases prèvies d'ocupació des del 700 a.C.
...


+info La veu en paper

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1282 | 7 DE MAIG DE 2021