SECTORS ECONÒMICS DEMANEN LA CELEBRACIÓ DE LES FALLES DE BENICARLÓ
L'ajuntament de Benicarló farà costat a les comissions que desitgen plantar els seus monuments dins de les dates autoritzades per la Conselleria de Sanitat. Així ho ha anunciat Pedro Manchón, regidor de Falles i Festes, que es va mostrar favorable a realitzar els festejos a la ciutat, sempre dins dels límits permesos per les restriccions sanitàries. Amb la negativa de set comissions enfront de les sis que sí que van manifestar la seua intenció de plantar en l'última trobada que es va realitzar, la pilota ara està en la teulada dels fallers de la ciutat. Manchón ja va avançar que “seran ells els que decidisquen si volen o no que es facen”.
...

AJUDES PER PLANTAR ENGUANY
L'edil de Falles és partidari de plantar i cremar els monuments perquè el cicle econòmic torne a reactivar-se. De fet, des de l'ajuntament es va activar enguany una línia d'ajudes independent de la subvenció que tots els anys reben les comissions falleres de la ciutat. Ja a l'inici de l'any i en previsió de l'avanç positiu de la pandèmia, “l'ajuntament es va reunir amb els presidents de les falles i els vam fer una proposta” amb la intenció de mantindre actives a les comissions, els tallers fallers i el comerç de la ciutat.
...

La proposta va ser rebutjada pels presidents, que van al·legar que enguany no volien fer falles.
...

ELS RESTAURADORS DE BENICARLÓ VOLEN FALLES
Per la seua part Iván Alemany, president de l'Associació de Bars i Restaurants de Benicarló, sosté que “la pandèmia ha vingut per a quedar-se i les falles s'han de reinventar, com també ho hem fet nosaltres”, sosté.
...
PENÍSCOLA TAMBÉ MIRE CAP A LES FALLES DE BENICARLÓ
Els empresaris hotelers de Peníscola esperen que les comissions falleres de Benicarló finalment decidisquen celebrar les Falles a la ciutat. El potent poder d'atracció que tenen sobre el turisme, seria per a ells, asseguren, “un especial revulsiu extra per al nostre sector turístic provincial, a fi d'oferir al nostre visitant una alternativa extra d'oci com a colofó a les pròpies activitats intrínseques del període estiuenc.
...

+info La veu en paper

 LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1283 | 14 DE MAIG DE 2021