La 23a edició de la Festa de la Carxofa ha estat una de les més multitudinàries dels últims anys. Només en la Demostració Gastronòmica de diumenge, que va comptar amb la presència del president de la Generalitat, es van servir més de 18.000 racions i els restaurants de Benicarló van penjar el cartell de complet. I és que enguany, la Festa de la Carxofa ha viscut una de les edicions més multitudinàries i ha aconseguit xifres de rècord en participació i promoció. En la Demostració Gastronòmica els carrers estaven plens fins a la bandera de persones atretes per les magnífiques receptes dels restaurants que hi van participar. La Torrada popular, dissabte, va esgotar els 1.500 quilos de carxofes i la revetlla popular que es va organitzar per tancar la nit va tindre una gran acollida. Pel que fa a l'ocupació hotelera, els establiments de Benicarló han superat el 90% d'ocupació (un 100% els hotels i un 84% el Parador de Turisme) i els restaurants, la majoria dels quals van penjar diumenge el cartell de complet, tenen reserves per a tot el mes de febrer.

...

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha fet un balanç «excel•lent» dels dies més intensos de la Festa i ha reconegut que «és hora de començar a pensar de demanar que la Festa de la Carxofa siga declarada Festa d'Interés Turístic Nacional». Miralles ha destacat el treball de tota la gent que ha participat en la festa (llauradors, restauradors, Consell Regulador, empreses col•laboradores, Policia Local, Brigada Municipal) i ha agraït especialment la presència del president de la Generalitat com a mostra de suport a tots els llauradors i restauradors de Benicarló.

...

CARXOFA D’OR PER A LA FUNDADORA DE LA FESTA

Els actes principals de la Festa de la Carxofa arrancaven divendres 29 de gener. Fa 23 anys, María Teresa Traver només li pegava voltes a com promocionar la carxofa de Benicarló. Un producte que començava a despuntar per les seues possibilitats gastronòmiques i que s'estava adaptant molt bé a les terres del nord de la província de Castelló. Consell Agrari i Traver, llavors regidora d'Agricultura, no ho van dubtar dues vegades: organitzarien una sèrie de festejos que servirien per a donar a conèixer el producte. i així, divendres passat, l'exregidora rebia emocionada la Carxofa d’Or, màxim guardó de la festa, per ser la impulsora d'una idea que ha aconseguit traspassar fronteres i col•locar a la reina del camp benicarlando en els mercats europeus.

...

EL PRESIDENT, A LA FESTA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, presidia la inauguració de la Demostració Gastronòmica i signava al Llibre d’honor de l’ajuntament. Puig va advocar per la col•laboració entre les institucions com eina principal per a aconseguir "la millora de la vida de les persones" en una societat "més cohesionada". En aquest sentit, Puig ha dit ser un "convençut" del municipalisme, atès que des dels ajuntaments es poden portar a terme "moltes més accions que influïsquen en els ciutadans que des d'àmbits més llunyans".

...

+ info La Veu en paper