La confraria de pescadors de Benicarló gestionarà en breu el sortidor de gasoil del port pesquer. Així ho va confirmar Domingo Roca, regidor de Pesca, qui va anunciar que “és qüestió de mesos”. Ho confirmaven els representants de la Generalitat Valenciana amb qui van mantenir una trobada el Patró Major de la Confraria de Pescadors, Joaquín Verge i ell com representant de l'ajuntament de Benicarló. “Els pescadors van sol•licitar ajuda a l'alcaldessa, Xaro Miralles, per a solucionar un problema que es remunta al 2003, i ella va fer les gestions necessàries” va detallar Roca. Ara, “la Generalitat Valenciana pagarà a l'empresa per a alliberar el sortidor i donar-lo als pescadors de Benicarló”, una petició que duen més d'una dècada reclamant. A l'empresa encara li queden 23 anys de concessió de l'explotació. El regidor de Pesca s'ha felicitat per la resolució favorable del conflicte i ha recordat que el benefici dels pescadors va directament lligat amb el preu del gasoil, donat els baixos preus que es paguen en llotja pel peix i l'alt preu del combustible. La gestió directa del sortidor permetrà alleujar els elevats costos que les embarcacions suporten, augmentant el benefici dels pescadors.

EL CONFLICTE

En el 2003 l'administració autonòmica elabora un informe que aconsellava deixar fora de servei una gasolinera situada en el dic de Ponent «per no ser el lloc més indicat» i executar altra en el dic de Llevant. Aquesta mesura va comptar amb l'oposició dels pescadors, però les seues al•legacions van ser rebutjades, i de fet, el nou sortidor mai, va arribar a construir-se.

...

LA SENTÈNCIA

Així les coses, la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, dicta sentència que atorga una indemnització de danys i perjudicis en quantia de 818.586 euros. En l'actualitat els pescadors segueixen abastint-se de gasoil al port de Vinaròs.

...

+info La Veu en paper