El regidor de Policia i Seguretat de Benicarló, Ximo Bueno, ho té clar encara que sap que és difícil: vol evitar que els carrers de Benicarló “es convertisquen en Hiroshima” durant aquestes Falles. L'edil va recordar que “la majoria d'inputs negatius” que generen les festes deriven del soroll i la brutícia que es genera en els carrers de la ciutat. És per això que ha fet una crida al civisme, al compliment de l'horari de llançament de petards i a evitar pixar a la via pública. Pel que fa a la pólvora, va especificar que en el ban de l'alcaldessa es marca que “està limitat als actes festius organitzats per les comissions falleres i Junta Local Fallera”. Fora d'aqueix horari “els cossos de seguretat tenen potestat per a multar”.

...

CARRERS TALLATS

El dispositiu especial de Falles ha començat aquest passat cap de setmana amb la instal·lació de casals i el tall a la circulació d'alguns carrers. Després de diverses reunions de treball amb els diferents cossos de seguretat i també amb les 13 comissions falleres, el dispositiu de seguretat per a aquestes falles ja està en marxa. A conseqüència d’açò, s'ha hagut de canviar el sentit en alguns carrers, per a millorar la fluïdesa del trànsit. Concretament, els carrers de Botànic Cavanilles i Pérez Pina seran de doble sentit i al carrer de Mossén Lajunta estarà prohibit aparcar a les dues parts per motius de seguretat. Sobre l'horari de tancament dels casals, es mantenen les mateixes directrius que en els anys anteriors. En concret, els casals obriran fins a les 5.30 hores els dies de major afluència (11, 12, 17 i 18 de març), i fins a les 4.30 hores la resta de dies. Els dies de les mascletades, 11, 12 i 19 de març, l'operatiu de seguretat (i per tant, els talls de trànsit) començaran una hora abans, a les 13 hores. Enguany, a més, hi haurà una mascletà manual el dia 16 de març i una altra nocturna la nit del 18 al 19 de març.

...

LA CAVALCADA DEL NINOT

La sàtira, la creativitat i el bon humor faller van inundar dissabte els carrers de Benicarló gràcies a la Cavalcada del Ninot. Les tretze comissions falleres van traure al carrer unes disfresses inspirades en la temàtica sobre la qual versaran els monuments que a partir d'aquesta setmana plantaran en els carrers de Benicarló. Una de les més atrevides, la de la Falla L’Embut, va escenificar el seu particular robatori del campanar: policies que perseguien a clergues, en clara al·lusió a la recent immatriculació del campanar a favor del bisbat de Tortosa. No va faltar la figura de l'alcaldessa, encarnada per la Fallera Major de la Comissió. Pintors, pirates, dimonis, integraven també altres colorits seguicis..

...

BORINOT EL QUE NO BOTE

L'Ajuntament de Benicarló ha volgut incorporar-se activament a la campanya que ha posat en marxa el col·lectiu Lambda de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, per a evitar els actes homòfobs de les festes populars. Així, a través de la Regidoria de Joventut, amb el suport de la Regidoria de Benestar Social, es promourà la campanya a nivell de Benicarló, per tal de substituir el cant festiu «maricón el que no bote» per la versió més respectuosa «borinot el que no bote».

...

+ info La Veu en paper