BENICARLÓ NEGOCIA EL LLOGUER DEL CONVENT DE MONGES

L'ajuntament de Benicarló està valorant la possibilitat de llogar el convent de les monges concepcionistes franciscanes. L'alcaldessa del municipi, Xaro Miralles, va explicar que “hem visitat en diverses ocasions les instal·lacions. La primera en el mes de juliol, només prendre possessió del càrrec”. En aquella data les monges ja li van comunicar la seua intenció d'abandonar el municipi i li van explicar que havia empreses particulars i el col·legi de La Salle interessats en l'edifici, ja que la congregació no volia deixar el convent tancat. “El convent és molt gran, està molt ben conservat i cal fer poques obres per a adaptar-lo a usos socials”, que és la intenció del consistori. Miralles va confirmar que “en aquests vuit mesos les converses amb elles han continuat, mes quan es va retirar la resta i ens quedem nosaltres sols parlant amb elles”. Fins i tot a una de les trobades va acudir un advocat de l'ordre que va ser qui els va explicar com fer la sol·licitud que els tècnics municipals reclamaven per a poder començar les negociacions de forma legal.

ESCOLA DE LA MAR IRTA

La possibilitat de llogar el convent, segons va detallar l'alcaldessa, ve motivada per la situació en la qual es troben les entitats que en aquests moments estan albergades a l'antiga Escola de la Mar Irta. La Unitat de respir dels malalts d'Alzheimer, Ateneu de dany cerebral, Afivina i el menjador social ocupen les instal·lacions gràcies a un conveni que es va signar entre l'ajuntament i la fundació Caixa Castelló fa uns anys.

...

AMPLIACIÓ CENTRE DE DIA

L'alternativa per tant seria traslladar els serveis de l'edifici IRTA al convent de les concepcionistes, on “amb poca inversió es podrien adaptar els espais”. I a més, amb l'al·licient que també es podria traslladar allí el Centre de Dia “que en l'actualitat només té capacitat per a 19 persones, amb una llista d'espera molt llarga i unes instal·lacions menudes”. Dimarts passat l'alcaldessa acompanyada dels tècnics d'urbanisme va tornar a visitar el convent “per a veure com es podria compartimentar l'espai.

...

ROTONDA A CÀLIG

Setmana intensa al consistori atés que dimarts passat al matí la ciutat rebia la visita de la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Maria José Salvador.

...

EL PASSEIG SUD

L'ajuntament de Benicarló ja ha reclamat la continuació de les obres de millora de la façana marítima sud.

...

+info La Veu en paper

 

TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 1022