No feia ni 24 hores que Raúl Resino alçava el guardó de Millor Cuiner de l'any quan es posava de nou al comandament dels fogons. En aquest cas, els del seu restaurant a Benicarló.

El menú amb el que Raúl Resino ha aconseguit el primer premi ha estat Escamarlà en dos passos com entrant.  El plat principal compost per Juliola amb all i pebre de carxofes i mini tomàquets 20 hores. “Una juliola, un peix de morralla que generalment només s'utilitza per a fer brou”. Resino va compondre una simfonia de sabors amb ell, acompanyant-la de les seues estimades carxofes de Benicarló, que l'han volgut acompanyar fins al concurs, malgrat que habitualment en aquestes dates no solen estar en el seu millor moment. “El meu productor em va dir que no em preocupara de res, que ell me les facilitaria com a mi m'agraden, menudes”. I així va ser. I de postres, Esfera de xufla sobre mosaic de cítrics i torró d'ametla.  La gran final d'aquest prestigiós certamen gastronòmic nacional es va celebrar el 28 d'abril a l'espai The Alimentària Experience, dins del Saló Restaurama en el marc de la Fira Alimentària 2016. En ell, Raúl Resino i el seu ajudant Daniel Martínez Jareño, han hagut de competir amb altres set cuiners guanyadors de les quatre semifinals celebrades a Tenerife, Barcelona, Bilbao i Madrid, que aspiraven a convertir-se en el millor de la seua professió. Els participants en la gran final, han elaborat, al llarg de cinc hores, un menú compost per un entrant, un plat principal i unes postres amb un valor màxim de 16 €.

AMB ELS PEUS A TERRA

Divendres  al migdia no tenia ni el guardó en el local, ja que “he vingut directe del concurs ací. Han estat dos dies d'infart, quasi sense dormir, però no podem baixar la guàrdia al restaurant”. El telèfon del Santa Sanctorum del millor xef espanyol tirava fum. Reserves de tota Espanya omplien sense parar el llibre de cites. Amb el sabor encara del triomf a la boca, Resino, ho tenia clar:  “nosaltres som els mateixos que abans de guanyar el premi. De fet, tots els caps de setmana d'agost fa temps que estan complets”.

...

+ info La Veu en paper