De "positives i participatives" qualificava el regidor de l'àrea, Ilde Añó, les recentment acabades Festes Patronals de Benicarló. "Es tractava d'una aposta arriscada, i és d'agrair que els benicarlandos hagen esta amb elles", va destacar.

També el president de la Comissió de Festes, Guillem Escuder, s'alegrava d'haver aconseguit canviar el model de les festes i es mostrava disposat a continuar millorant-lo. Entre els canvis més rellevants destacaven l'avançament a divendres de l'acte de Proclamació, així com la seva obertura a la ciutadania amb les 1.300 cadires que s'instal·laven a la plaça de Sant Bartomeu. Cal recordar que en anys anteriors a l'acte només assistien, per invitació, les 400 persones que caben a l'Auditori Municipal. Altres èxits de participació han estat les nits del Certamen, o ball de gala en honor a la Reina, amb 1.200 cadires venudes, la nit d'homenatge a les Entitats, que va ocupar 1.600 cadires o el Sopar de Pa I Porta, que concentrava a quatre mil persones a la Plaça de la Constitució.  L'orquestra popular de l'última nit, el desplaçament del recinte taurí o del castell de focs, o el fet d'engalanar el Parador de Festes, són unes altres de les novetats d'aquestes festes patronals.

Els encarregats de l'organització dels festejos demanaven disculpes pels errors amb el repartiment del programa als domicilis, i altres errors de coordinació, puntualitat o material. "Millorarem el sistema de repartiment de programes, que més del 80% de benicarlandos han rebut a casa. Amb 24 000 exemplars en total, no han faltat programes. La gran afluència de gent bolcada a la programació demostra que estaven informats dels actes", sostenia Añó, que per el proper any planteja possibles canvis al Mercat Medieval per poder oferir actuacions en l'escenari de la plaça durant tota la setmana. Els responsables també han volgut agrair el treball de tots els col·laboradors en la coordinació dels actes, com per exemple la Comissió de Festes, la Policia Local, la Guàrdia Civil, el cos de Bombers, el personal de neteja i de la Brigada Municipal, les Penyes, les associacions, la Cort d'Honor, la Dulcinea, les dames infantils i la Reina de les Festes. Per la seua banda, el regidor de Seguretat, Ximo Bueno, ha qualificat les festes de "tranquil·les, amb una pràctica absència d'incidències remarcables". Les dades de la policia destaquen els 292 serveis oferts, per 205 l'any anterior, augment provocat pel major nombre d'actes al carrer.

Finalment, s'ha anunciat que la regidoria de Participació Ciutadana prepara una enquesta de valoració de les Festes per conèixer l'opinió dels benicarlandos.

...

+ info La Veu en paper