El dijous passat va començar el curs escolar a Benicarló, amb total normalitat en les noves incorporacions de tres anys, i sense aules prefabricades a cap centre.

Les dificultats comencen a partir del curs d'infantil de P4, on ja s'han hagut de trencar les ràtios a causa de les arribades de nous alumnes. El regidor d'Educació, Ximo Bueno, va valorar el fet que aquest siga el primer curs que comença sense aules prefabricades a la ciutat i va assenyalar que no hi ha hagut cap problema amb les places per a P3, sinó tot el contrari, ja que «ara mateix encara tenim 20 vacants entre tots els centres educatius».

Les dificultats es troben a partir del curs de P4, on hi ha dèficit de places perquè «ara mateix no hi ha cap centre públic de Benicarló amb vacants a partir de P4». Bueno va declarar que durant l'estiu s'han fet més de 50 matriculacions noves i que, a diferència del que passa en altres llocs, a Benicarló continuen produint-se arribades d'alumnes nous. «Ens plantegem la possibilitat de crear una aula nova però és complicat perquè no tots els nouvinguts s'incorporen al mateix curs», va explicar, alhora que matisava que «també ens hem plantejat demanar a la Conselleria que recupere la línia de la Consolació per tornar a ràtios de 20 alumnes i així poder tenir més marge per gestionar les noves incorporacions».

XARXA LLIBRES I JORNADA CONTÍNUA

Pel que fa a la situació en la qual es troba la Xarxa de llibres, Bueno va detallar que a finals juliol es van recollir unes 1.700 sol·licituds. “Al setembre, els que van demanar continuar, van ser 1.300”, va detallar.

...

+ info La Veu en paper


TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 1050