No corren bons temps  per al sector pesquer. Una de les majors indústries del passat,es troba en aquests moments en caiguda lliure a causa del descens de les captures i la reducció del preu en llotja. En el cas de Benicarló, ni tan sols ix en el rànquing de ports pesquers de la província de Castelló. Aquesta setmana s'han fet a la mar amb la incertesa d'una nova campanya plena de temors sobre el seu futur. Amb 16 embarcacions d'arrossegament, Benicarló ocupa el segon lloc de ports de la província per nombre de barques. Però tres ports copen les captures a la província. Castelló amb 4,73 milions de quilos, seguit de Borriana amb 2,24 milions i Peníscola amb 1,23 milions de quilos, representen el 80,3% del total de quilos capturats a la província.

...

 

MESURES DE REGULACIÓ

En aquests moments, tal com informen des de les Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana, el sector està aplicant mesures d'autoregulació, que estan redundant en un significatiu increment de les captures i de la venda en llotja. De fet, s'ha procedit a la implantació de contingents de captura per davall del contingent establit per la legislació, que a part de servir com a reducció d'esforç pesquer, contribueix a la regulació del mercat.

...

LA CONTAMINACIÓ DESTRUEIX ELS CALADORS

A més, i davant la forta contaminació que pateixen les aigües com a conseqüència de l'abocament de plàstics, lleixius i altres productes tant en el mar com en els rius de la Comunitat, el sector pesquer i les Confraries de Pescadors en particular, s'ha compromés en la recollida de residus sòlids del mar, contribuint a reduir aquesta important font de contaminació.

...

+info La Veu en paper

TORNA A LA PORTADA 1098