la Collita ha estat d´11,3 milions de quilos

 

La Cooperativa de Benicarló ha conclòs la campanya de meló d'Alger amb un balanç general positiu. Benihort està especialitzada en el cultiu de meló d'Alger ratllat i negre sense llavors des de fa més de 15 anys i la seua producció ocupa 140 hectàrees al nord de Castelló, en els termes de Benicarló, Peníscola i Vinaròs. Problemes amb la climatologia han impedit que s'aconseguiren els nivells de producció de meló d'Alger esperats, pels problemes de pol·linització i quallat de la fruita durant la primavera. Però els preus han acompanyat i la temporada aconsegueix l'aprovat alt, segons destaquen des de la cooperativa benicarlanda.

...

EXPORTACIÓ

La producció de meló d'Alger s'ha venut sota les marques Benihort i Main-Mestres de la Terra. En un 60% s'ha dirigit a mercats estrangers com Alemanya o França, mentre que el 40% restant s'ha destinat al territori espanyol. La diferència en l'elecció de productes marca també les exportacions. Així, el consumidor nacional prefereix un calibre major que el d'exportació. Aquests per la seua part prefereixen calibres mitjans, tirant a xicotets, i fins i tot partides més especials de grandària encara menor, que són els anomenats melons d'Alger unipersonals.

...

LA RECOL·LECCIÓ

Ja havíem assenyalat que la recol·lecció és un dels valors importants de Benihort, que contracta experts que determinen el punt òptim de la collita dels melons d'Alger, per a garantir la qualitat del producte que posen al mercat. Així, la professionalització, tant en camp com en magatzem, porta a Rillo a ressaltar que “s'ha fet una bona gestió per part de la nostra cooperativa i del personal contractat en la recol·lecció, ja que s'ha anat recollint segons les necessitats i sobre les expectatives que hi havia. Això ha fet que el treball en magatzem també haja sigut molt calmat, no hi haja hagut excessos, no s'hagen amuntegat els melons d'Alger, i, per tant, no ha baixat la seua qualitat. Tot ha anat rodat”.

...

+info La Veu en paper


TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 1252