L'Entitat de Gestió i Modernització (EGM) del Polígon Industrial Abastos-Collet de Benicarló ha demanat a l'ajuntament de Benicarló un estudi per a determinar si els contenidors existents en l'àrea són suficients per al servei que necessiten les empreses allí instal·lades. Alguns dels empresaris han manifestat el seu disgust per la falta de contenidors i fins i tot s'han arribat a plantejar si continuar pagant la taxa de reciclatge al consistori. Des de l'entitat, han recordat que en l'actualitat hi ha 102 titulars de naus industrials en el polígon El Collet, encara que no totes estan en ús. “Demanarem a la regidoria de Medi Ambient que realitze un estudi per a veure si realment és necessari augmentar el nombre de contenidors en aquesta àrea”, expliquen des de l’EGM. L'estudi també permetrà conèixer realment els contenidors que fan falta per a donar servei a les empreses instal·lades en El Collet.
...
LA PROBLEMÀTICA DELS RESIDUS INDUSTRIALS
El sector industrial és un dels principals motors econòmics d'Espanya, però també el sector que més quantitat de residus genera. La creixent preocupació i consciència pel medi ambient ha provocat que el tractament i la gestió de residus industrials siga una tasca prioritària per a moltes empreses. Normalment, el model de gestió de residus industrials, siguen perillosos o no, tracta en l'obligació per part de l'empresa productora de mantindre aquest residus en condicions òptimes fins que s'entreguen a un gestor autoritzat. A més, ha d'usar un transportista de residus registrat i pagar tots els costos.
...
NOU PÀRQUING
D'altra banda, aquesta setmana s'han conegut els detalls del futur pàrquing de vehicles pesants que s'està construint en el polígon. En total, tindrà capacitat per a uns 37 vehicles i respon a una reclamació dels empresaris del polígon. “Fa ja uns tres anys que està en marxa el projecte”, detallen des de l’EGM. El projecte està inclòs en el Pla Inicial d'Actuació en matèria de mobilitat, seguretat i infraestructures de la EGM i en el Pla d'àrees industrials de l'ajuntament de Benicarló. Les obres van començar el mes de juliol passat i la seua finalització es preveu per a finals d'octubre d'enguany, en uns terrenys de 6.045,50 metres quadrats de propietat municipal. Els treballs s'han valorat en 222.162,35 euros (IVA inclòs).
...
+info La veu en paper

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1400 | 22 DE SETEMBRE DE 2023