Nota de la redacció: Des d’ací la nostra enhorabona al nostre amic i company de redacció, Jesús Maestro, extensible a tota la resta del seu equip, primer,  per la visió de futur que van tenir l’any 2010 i, segon, per la seua feina ben feta amb la realització d’aquesta pel”lícula. Hem considerat que la notícia de la sexta reproduïa fefaentement el nostre sentiment i és per això que hem considerat transcruire-la tal qual.

La joventut de tot el món s'uneix després de llegir un llibre per intentar acabar amb una gran corporació i per tant, el sistema. No és una crònica del que ha passat a Espanya després del 15M, és un curt gravat al juliol de 2010. I és d’ací.

"Uns estudiants de cinema demanen ajuda a William Space, un actor oblidat, per a rodar un curtmetratge antisistema. Aquest curtmetratge està basat en un llibre revolucionari, “Acto y Tempestad”, que explica com destruir a la corporació Metaffinity i per tant, el sistema. El llibre està signat per un misteriós “J. Sturmaz”. Prompte descobreixen que la seua lluita no va a ser fàcil".

Aquest és l'argument de la pel•lícula Stumarz, rodada quasi sense pressupost al juliol de 2010, en 10 dies i una sola localització, el teatre l'Orfeo d'Ulldecona (Tarragona). La pel•lícula, de 78 minuts, de durada, està escrit i dirigida per l'escriptor Jesús Maestro i produït per L'escola de Teatre L'escenari a finals de juliol de 2010, col•laborant Blanco Films i 964studios.

Semblances raonables

Sorprèn la semblança amb la situació actual, amb desenes de persones acampades pel món i, sobretot, a Espanya, exigint un canvi en el model democràtic i, a major escala, en tota la societat.

La semblança és encara més raonable si tenim en compte que, poques setmanes abans que nasquera #acampadasol, s'havia publicat un llibre titulat Indigneu-vos!, que demanava exactament això. Tot i això, segons recalquen des del col•lectiu que va gravar la pel•lícula, "per descomptat ni el guionista, ni els actors sabien que en 2011, grups de joves influenciats per un llibre, anaven a revoltar-se contra el sistema".

Després d'aquesta 'revolució' a escala mundial, Sturmaz, segons relaten ells mateix en la seua web, ha derivat "en un moviment que promou el canvi social, la revolució del sistema, a través de l'evolució intel•lectual i la importància dels valors socials" i que col•labora, per exemple en un programa d’Al-Jazeera en Estats Units.

< torna a la portada