La Jornada Mundial de la Joventut ha marcat un abans i un després en el cor de molts joves. Primer acollint a la nostra ciutat els italians i després participant als actes de Madrid.

Vam sortir dimecres de matí cap a San Lorenzo d’El Escorial, trobant-nos amb l’altre bus que havia eixit de Tortosa. Quan aplegàrem allà, ens instal•làrem i férem l’acollida junt a tots els bisbats de Catalunya.

El dijous, a l’igual que el divendres al matí, vam fer les catequesis amb els bisbes de Vic i de Tortosa respectivament; celebrant posteriorment l’Eucaristia. Per la vesprada vam veure al sant Pare a la porta d’Alcalà amb molta expectació.

Divendres a la capvespre vam celebrar el via crucis amb els passos de setmana santa a Madrid, junt al Papa Benet.

El dissabte, ja més relaxats, vam fer la celebració del perdó i de vesprada vam marxar a la base de Cuatro Vientos per viure de primera mà la vetlla de pregària amb el sant Pare que ni la pluja, els llamps i altres fenòmens van poder parar.

Una nit sense dormir que va acabar amb l’Eucaristia presidida pel Papa on va recalcar que els joves són el futur i també va donar el lloc de la pròxima trobada mundial de joves que serà a Rio de Janeiro (Brasil), al 2013.

Aquestos deu dies intensos ens quedaran marcats per sempre en el nostre cor. Tot el que hem viscut ningú ens ho podrà llevar. Ara ha arribat el moment de donar testimoni de la nostra fe a aquells que no van assistir perquè no falten al 2013 juntament amb els dos milions de joves aplegats de tot el món i tot perquè ...  ESTA ÉS LA JOVENTUT DEL PAPA!