Això és el que vaig saber llegir en l'anterior número de la seua revista, el 1001.

Si hi ha una cosa que tinc clara després de mil números de La Veu, és que mai no hi haurà cap revista alternativa a aquesta que faça un tractament de la notícia com el fan vostès. Sense anar més lluny, aquest darrer número és l'exemple més clar d'allò que vull dir. Una important troballa arqueològica al nostre terme municipal ha generat, a la seua revista, tres pàgines senceres. Però encara hi ha més. No només ens expliquen la notícia amb pèls i senyals, sinó que aquesta és completada amb un breu resum de la cultura ibera al nostre territori, amb una exposició digna de la més prestigiosa revista científica. Qui al nostre poble és capaç de fer això?

Almenys la famosa variant de la tres-cents quaranta ha servit per a alguna cosa més que fer emprenyar el nostre món agrícola. Com a mínim tenim un jaciment arqueològic d'excepcional interès que, sense cap dubte, serà conservat pel nostre ajuntament. Com diu el titular de la notícia, som més ibers del que creiem, i des ser veritat perquè amb aquesta troballa ja en són quatre els punts ibers del nostre terme. En canvi, es veu que els romans no es van fixar massa en nosaltres i només van estar de pas o de visita.

Ara només cal esperar que aquest nou jaciment arqueològic siga degudament recuperat i preservat i forme part del nostre patrimoni històric i cultural.

Continua a La Veu en paper...