De vegades ens trobem massa ancorats en els nostres tòpics, veiem passar la vida filtrada a través dels nostres prejudicis, sense adonar-nos que no tot és blanc i negre i que hi ha moltes més tonalitats que ens enriqueixen. El dia de l'Orgull LGTBIQ, que ara se celebra, no és més que l'evidència clara que a la nostra societat encara estem encotillats per aquests prejudicis. I açò provoca que el que és diferent, i que no està marcat per allò considerat coma a cànons "normals", acaba sent susceptible de les mirades furtives i de la incomprensió. Si la nostra societat fora una societat formada i tolerant no ens faria falta haver de marcar dies al calendari per a destacar la diversitat en tots els aspectes. Però la realitat, desgraciadament, no és així, i vist que no és així toca reivindicar-nos perquè cada vegada siguem més conscients d'aquesta diversitat.

Que a casa nostra es cree una associació d'aquesta mena, per a donar visibilitat a aquest col·lectiu per a fomentar la tolerància davant la diversitat de gènere, és una molt bona notícia i cal que tinga el màxim de suport. Sobretot quan cada dia estem veient més mostres contràries d'intolerància i violència contra tot el que no és l'ordre establert i, a més, fomentat per partits de la ultradreta, que semblen voler abocar-nos a temps passats.
Directament, si no ho tallem de soca-rel, amb l'avanç d'aquests partits xenòfobs se'ns presenta un futur molt incert. Ara toca mullar-se apostant decididament per la diversitat. I és ací on la tolerància rau la seua importància. I si comencem per Benicarló, doncs això que haurem guanyat. Benvinguda Barbitúrica Burlesque!

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1290 | 2 DE JULIOL DE 2021