En estos dies on s’entremesclen el sabor tradicional de Sant Antoni amb la nostra preuada hortalissa, aquesta seria la nostra proposta gastronòmica de pinxo imaginari per a delectar-nos amb aquests dos sabors tan nostres. Ara només és qüestió que algú li done forma. Seria el pinxo de La Veu.

Certament, no podem més que felicitar-nos perquè aquesta festa tan tradicional i tan nostra com és Sant Antoni, servisca de avantsala a l’altra festa, la de la carxofa, culinària per antonomàsia, que enguany arriba a la seua vintena edició.

I així, amb el pòsit que han deixat aquests dènou anys passats ara ens endinsem altra volta amb un nou aniversari de la carxofa, el vinté, que, com els anteriors, segur, acabarà delectant-nos a tots amb el seus efluvis senzills però alhora intensos i variats. És, simplement, la carxofa de Benicarló.

Com hem volgut expressar amb el nostre pinxo imaginari conjuminem tradició, varietat, gust i, sobretot, benicarlandisme. El mateix que inspira i transmet qui, enguany, rebrà la seu màxima distinció, la Carxofa d’Or, en aquesta edició tan especial, la vintena, el nostre benicarlando més reconegut Àngel “Pitxi” Alonso.

I ara toca, durant dos setmanes, començar a anar de pinxos pels trenta-vuit establiments que enguany formen la Ruta del Pinxo per a gaudir de totes les varietats que el seus restauradors ens ofereixen. I com no, posteriorment, tancar la ruta amb un bon àpat en qualsevol dels restaurants que seran la continuació, durant un més, d’aquestes intenses Jornades Gastronòmiques.

Esperem siga del seu gust!

TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 867