Un any més hem entrat de ple en tot els esdeveniments que es celebren al voltant de la nostra hortalissa per excel•lència, la carxofa amb DO Benicarló. Enguany, en el seu 20é aniversari són molts, i molt variats, els esdeveniments que l’acompanyen, tot i que, com cada any, allò que la distingeix és sempre el lliurament del guardó de la Carxofa d’Or, que, com ja vam anunciar la passada setmana, ha estat donat al nostre esportista més il•lustre: Àngel Alonso..

Així, tot va començar amb la presentació del llibre de “La cuina de la carxofa de Benicarló”, que ha estat el colofó a aquests 20 anys de Festa de la Carxofa. Un llibre que per fi ha vist la llum i traspassa la sapiència dels nostres restauradors a la gent del carrer perquè puguen gaudir-ne de la carxofa una mica més.

Com no, va continuar amb el sopar de Gala amb la Carxofa d’Or a l’Àngel “Pichi” Alonso i el reconeixement a l’Associació de la Dona Llauradora que, curiosament, fa els mateixos anys que aquesta festa de la carxofa. I tot açò embolcallat amb una torrada popular de 15.000 racions de carxofes on la gent les va poder assaborir amb la seua forma més natural, a la brasa, amb un raget d’oli i una mica de sal.

Després de la ruta del pinxo, que va ser l’aperitiu d’aquesta ruta gastronòmica, i passat aquest cap de setmana ple d’esdeveniments, la demostració gastronòmica de diumenge, per part dels nostres restauradors, es convertia en el tret de sortida de la segona part d’aquesta ruta gastronòmica que ara passarà als nostres restaurants. Segur que, amb el seus plats, aconseguiran fer les delícies de tots aquells que s’apropen a assaborir el seus menús.

Certament, no podem més que encoratjar a tots aquells que fan possible aquesta festa pel seu bon quefer tot i que, per no deslluir-la, tal volta, també, seria necessari una reflexió molt seriosa sobre la programació que no es porta a terme, tot i estar anunciada, i el detall del sopar, anunciat a un preu, que després és converteix en un altre... més car.

Serà en benefici de tots.

 

TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 869