Certament, no podem estar més d’acord amb el regidor Marzal quan afirma que “es deixe de parlar d'aquest desagradable tema que va costar la vida d'un jove”, en referència a l’accident de trànsit de tots conegut i pel qual l’ajuntament de Benicarló ha estat condemnat per sentència ferma a indemnitzar la seua família amb 80.000 euros. Però tot i estar d’acord en aquest extrem, no podem estar més descoratjats quan veiem que aquesta opinió ve precedida del fet que tan ell com el seu partit, tot i la sentència ferma dels tribunals, continuen fent una fugida cap endavant eludint la seua responsabilitat en afirmar que no depenia d’ells aqueixa senyalització.

La veritat, ja poc importa de qui era responsabilitat la senyalització, els fets ja van passar i ningú els canviarà, i més ara que els tribunals ja han dit la seua, però el que sembla més lamentable, per no dir patètic, és vore que han hagut de passar vora dos anys i mig, i una sentència ferma  d’aquell fatídic accident, perquè es decidisquen a retocar les pilonetes de separació d’una part de la zona conflictiva que, a més de no solucionar res, encara  ho entorpeix més. Serà que així acallen la vergonya de la seua pròpia ineptitud?

D’acord, no en parlem més, però sempre i quan, abans, s’haja tractat el suficient perquè ningú eludisca mai més la seua responsabilitat i es treballe perquè la seguretat estiga per davant de tot. Independentment de qui tinga la competència. I és que una vida no pot quedar a la (in)competència de ningú.

Especial criteri faller

I continuant amb la seguretat, apropats els esdeveniments fallers, el nostre ajuntament ha ficat en marxa mesures restrictives pel que fa als accessos als llocs públics de molta concurrència. Ja era hora. Lamentablement, sempre funcionem al so que ens dicten successos recents, com el del Madrid Arena. Tant en el cas anterior com en aquest les administracions sempre actuen a posteriori. Sembla que les vides, massa vegades, sí són (in)competència d’algú, tot i no tenir, quasi mai, responsables... que siguen capaços de pensar per ells mateixos. I per cert, que vol dir “Si fora dels horaris permesos s'ha de denunciar, es farà”, en referència al llançament de petards? Siguem seriosos i coherents i no enganyem la gent. Quantes denúncies ha ficat la policia pel llançament de petards en horaris no permesos? Poques... o  cap ni una! Només cal passejar-se, a qualsevol hora del dia o de la nit, pel centre o pels voltants dels casals, i es poden escoltar les explosions, sí les explosions, dels masclets o trons, espantant la gent o trencant algun registre de claveguera sense que cap cos policial faça res. Com el ban de l’alcalde demanant respecte en aquests dies... més paper mullat! I així ens va!

 

 

 

TORNA A LA PORTADA DEL NÚM. 873