Amb tota la raó del món els veïns del nostre poble s’intenten encomanar a algun Déu per aconseguir que a la tardor no tinguem pluges torrencials. Des de La Veu no ho tenim clar que això surta efecte però ficats a demanar, si és a més d’un... doncs millor. Tal volta així serem més escoltats i tindrem sort.

I és que tal com indirectament podem inferir del que els ha dit conselleria als nostres governants populars benicarlandos, que fins al 2022 no tindrem la rambla d’Alcalà canalitzada (i ja ho veurem, si ho veiem), necessitarem Déus i ajuda perquè durant tot este temps no tinguem cap episodi de pluges fortes com els que van provocar aquelles inundacions greus d’ara fa uns pocs anys.

I és que si fa no res, el Patricova, el mapa de les zones inundables del país, declarava l’últim tram de la rambla fins a la nostra desembocadura pel Barranquet com una zona de molt alt risc d’inundació, ara resulta que d’allò ningú en sap res i el perill de les inundacions cícliques que patim en aquesta zona, per a conselleria, semblarien haver desaparegut per art de màgia... fins el 2022. I de sobte, aquelles obres de canalització que eren tan urgents ara resulta que no ho són, i ens haurem d’esperar vora 10 anys!

Bé, i no diguem també la resposta de la Confederació Hidrogràfica del Xuquer, ama i senyora d’aquesta conca hidràulica que diu que, per a la neteja de la llera, no hi ha pressupost i per tant no es netejarà. Si no volíem caldo... dos tasses. El còctel perfecte perquè ni amb tots els Déus ens en sortim!

Si amb tots els Déus d’abans no en tenim prou com  l’últim recurs podria ser fer sortir tots els regidors en rogativa a pregar perquè no ploga massa.

A vore si així es pal•lia d’una vegada la seua ineficàcia i ineptitud davant els atropellaments que dia rere dia pateixen els interessos dels benicarlandos. I és que no podem estar, durant 10 anys, cada tardor... mirant al cel.