Això, si fa o no fa, és el que podríem inferir després de llegir, on line, les paraules de Marcelino Domingo, alcalde de Benicarló i president de torn de la Taula del Sénia, pel que fa a la seua dimissió d’aquest organisme supracomarcal. No sabem del ben cert si açò ha esta una enrabiada més del nostre alcalde, una sortida per la tangent, o una sufocada de final d’estiu per la qual després haurà de justificar-se si no la compleix ( i si la compleix també). Però, ara per ara, l’únic clar és que a la Taula del Sénia no ha arribat cap escrit amb la dimissió de Marcelino, com a President de la Taula, ni de la seua sortida de l’organisme. A partir d’ací ja es pot especular amb els motius d’aquesta sortida, pel facebook, com a teló de fons d’aquesta suposada dimissió.

Certament al nostre alcalde massa vegades l’han traït les seues formes i les seus sortides fora de to, però ara amb el que s’està jugant és amb els interessos de la ciutadania. No ens enganyem, ara per ara, el balanç d’estar dins la Mancomunitat ha estat més que positiu per a Benicarló. I és ací on sembla entropessen, suposem, els interessos polítics i de partit i el benefici econòmic... per a la ciutadania. És aleshores quan tots es preguntem si realment el polític, en aquest cas Marcelino, està a l’alcaldia pel seus ciutadans o pels interessos del seu partit. Si més no, pel fet que altres alcaldes del seu partit, d’aquesta banda del Sénia, ja han dit que no pensen sortir-se’n atés que tenen clar que es beneficiós per a tots els seus ciutadans.

A un li pot agradar més, o menys, o no res, el que representa la via catalana, el que han fet o deixen de fer, o buscar-se excuses televisives per a fer la seua crítica, però el que no ha d’oblidar mai és, com a càrrec electe que és, a qui representa: a tota la ciutadania de Benicarló sense exclusions. No sabem si haurà rebut consignes del seu partit però on es demostra la vàlua i la integritat d’un bon polític és sabent estar quan a un no li agraden les coses. Les sortides d’estudi com aquesta d’utilitzar la xarxes socials per a representar una dimissió no juguen massa en favor de la seua credibilitat.

La política no és un joc i Benicarló no és la seua Taula particular.

<