Juan Manuel Cerdá Tena, candidat del PP, va ser proclamat dissabte passat alcalde de Benicarló. Amb els únics vots del seu grup municipal, que suma 7 edils, va obtindre la vara de comandament de la ciutat. La resta de candidats es van votar a ells mateixos després que després de llargues negociacions, cap arribara a bon port. No obstant això, Cerdá va continuar estenent la mà a la resta de forces polítiques que se seuen en el saló de plens i va oferir “diàleg” i la possibilitat de governar amb acords puntuals al llarg de la legislatura. L'alcalde va dir que els seus votants “ens han donat una lliçó en les urnes que es converteix en precepte per a nosaltres. I no els fallarem. Assumim la necessitat de canviar per a millorar, de ser capaces d'escoltar i no imposar, de treballar per a resoldre problemes i no crear-los”.

Amb aquests reptes Juanma Cerdá convidava a la resta de la corporació a “donar un exemple de concòrdia, perquè és molt més el que ens uneix que el que ens separa. I Benicarló ha demanat que ens entenguem per a garantir la governabilitat que no bloquege al nostre municipi”. Així, va recordar la ronda de reunions amb totes les forces polítiques per a tractar de crear sinergies que possibilitaren la governabilitat. “I és el que continuarem treballant des d'ara mateix, perquè us anime que unim esforços en defensa de Benicarló”, va sostindre. “Qui desitge treballar amb aquestes premisses té les portes obertes, perquè aquesta nova etapa que hui comença es construeix sobre una única ideologia i es diu Benicarló”, va concloure l'alcalde de Benicarló.

Una vegada assumit el càrrec, l'equip de govern ha començat a treballar en la distribució de les àrees. L'alcalde ha avançat que “les hem agrupades en blocs lògics” ja que cadascun dels regidors haurà d'assumir diferents àrees de govern. Ara, queda el treball de “adjudicar cada paquet a les persones que han anat manifestant els seus interessos” o que per la seua formació, poden assumir-les. D'altra banda, l'alcalde ha manifestat la seua intenció de “continuar parlant amb la resta de grups” ja que l'oferiment d'un govern de coalició segueix en peu.

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1388 | 23 DE JUNY DE 2023