(La Conselleria de Sanitat perduda entre batecs d'un cor que no li funciona)
Continuen els problemes a l'Hospital de Vinaròs per la falta de cardiòlegs. Com ja va publicar La Veu de Benicarló, l'hospital es va veure obligat a derivar les consultes externes de l'àrea de Cardiologia al General de Castelló, a causa de la falta de cardiòlegs que venia patint el centre del Baix Maestrat després de la jubilació d'un dels especialistes i la baixa maternal d'un altre. Per a intentar pal·liar aquesta situació, la Conselleria de Sanitat va enviar (?) al cap del Servei de Cardiologia de l'Hospital Clínic de València i degà de la Facultat de Medicina de la Universitat de València, Javier Chorro.
La presència de Chorro, un dels majors especialistes de la Comunitat, no anava a ser contínua sinó que des de conselleria es va anunciar que durant els pròxims dies altres professionals de l'àrea de València es desplaçarien a l'Hospital de Vinaròs per a realitzar aquesta funció. Era el primer dia en què el centre es quedava sense cardiòlegs.

DIMISSIÓ A CASTELLÓ
I aquest mateix dilluns, el cap del servei de Cardiologia de l'Hospital General de Castelló, Alejandro Bellver, va presentar la seua renúncia davant la Conselleria de Sanitat, a conseqüència de «la impossibilitat de poder mantindre la qualitat assistencial cardiològica als pacients» ja que el centre hospitalari de referència del Departament de Salut de Castelló ha hagut d'assumir als malalts derivats de Vinaròs per falta d'especialistes en la zona.
...

SANITAT PÚBLICA A LA DERIVA
El CESMCV durant la protesta que va convocar a València la setmana passada va reprovar als representants de la Conselleria «la deriva en la que està immersa la sanitat pública de la nostra província i de tota la Comunitat. És catastròfica».
...


PERÒ ACÍ AL COMARCAL ENCARA ESTEM PITJOR
Ara bé, si a Castelló dimiteix el cap, i sense voler llevar-li força al seu argument, simplement té raó, perquè no pot garantir la qualitat a l’haver d’assumir malalts de Vinaròs… amb 14 cardiòlegs i 8 residents que tenen… algú es pot imaginar com està la cosa al nostre Hospital Comarcal, que només en té un, provisional, que ve de València i que es va alternant pels matins? Ací ja no pot dimitir cap especialista... simplement no el hi ha. I els malalts... de passeig a Castelló?
...
+info La Veu en paper

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1382 | 11 DE MAIG DE 2023