ON SON ELS NOSTRES REPRESENTANTS POLÍTICS?

Els Caps de Servei de l'Hospital de Vinaròs han elevat un escrit al Síndic de Greuges per a denunciar la que qualifiquen com a “greu situació” en que es troba aquest centre sanitari.

Han recordat que “l'Hospital de Vinaròs és l'hospital de referència del Departament de Salut de Vinaròs”. Situat al nord de la província de Castelló, abasta una població geogràficament dispersa d'uns 100.000 habitants que es multiplica significativament en els temps de vacances “augmentant considerablement la pressió assistencial d'aquest”. És un hospital en el qual a causa de la llunyania de centres urbans més poblats i a la falta crònica d'incentius, resulta difícil mantindre plantilles estables de facultatius, ocasionant situacions de vertader caos assistencial.
...


CONSEQÜÈNCIES DE LA FALTA D'URGÈNCIES DE RADIOLOGIA
Algunes de les conseqüències de no tenir guàrdia de radiologia a l'Hospital de Vinaròs són, asseguren “el retard en l'atenció de pacients amb politraumatismes que hauran de ser remesos a l'hospital de referència, la qual cosa comporta demora en l'atenció”. Així mateix, hi haurà un retard en l'atenció dels pacients en codi ictus, “on també és important el factor temps en l'evolució d'aquest”.

...

EL VERTADER PROBLEMA: PLANIFICACIÓ I INCENTIVACIÓ
Els metges de l'Hospital de Vinaròs denuncien que a aquesta situació s'ha arribat per “falta d'una planificació correcta per part de la conselleria”. Així, “no hi ha cap incentiu establert actualment per part de la conselleria per a fer atractiu l’hospital als metges especialistes joves que han de vindre a treballar ací (diners, promoció professional, punts a les oposicions, etc.), la majoria es queden a les capitals perquè poden triar”.

...

PROBLEMES CRÒNICS
El cas d'urologia, asseguren, “és especialment escandalós, fa un any que no hi ha uròleg de guàrdia i per tant, els problemes urgents i les cirurgies s'han de derivar a Castelló. La Conselleria no ha aconseguit trobar la forma de resoldre el problema”. “ S’ha arribat a traslladar durant la mateixa matinada, per 2 cops, al mateix malalt a Castelló, per manca d’uròleg ací”.

...

+info La veu en paper

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1358 | 18 DE NOVEMBRE DE 2022