Un anunci fet el 2008, el 2011, el 2016,...

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, anunciava aquesta setmana que la Generalitat Valenciana invertirà quatre milions d'euros en l'adequació del litoral de la ciutat i a fer més accessible i transitable gran part de l'entorn en la costa benicarlanda. Per a la consellera, “les actuacions que hi ha programades faran que els veïns i veïnes de la zona i els molts turistes que la visiten puguen gaudir al complet de tots els espais que ofereix la ciutat”. Així, Rebeca Torró ha explicat que la Conselleria procedirà a la renovació integral del passeig marítim per a “donar-los als vianants més protagonisme a més de dur a terme l'adequació de casetes del Port de Benicarló”. Aquestes dues actuacions comptaran amb una inversió de 2,7 milions d'euros.

Cal recordar que aquest projecte s’ha anunciat ja en diferents ocasions. A l'agost del 2008, s'anunciava que la Conselleria d'Infraestructures i Transport tenia en marxa la redacció del projecte del passeig marítim sobre el contradic del port de Benicarló. Al febrer del 2011, la Direcció General de Ports, Aeroports i Costes remetia a l'Ajuntament el projecte definitiu de construcció d'un passeig sobre el contradic del port de Benicarló. Estava previst que tinguera 300 metres de longitud, un pressupost total de 2.898.610,41 euros i un termini d'execució de 24 mesos. A l´octubre del 2016, l’ajuntament demanava que es revisara el projecte per a rebaixar costos.

...

NOU PASSEIG I CASETES DE PESCADORS

En el Port de Benicarló es durà a terme la construcció d'un nou passeig que el connecte amb la Platja del Morrongo i la rampa d'accés que garantisca l'accessibilitat.

...

PLATJA DEL SURRAC

En la millora de l'accessibilitat de la platja del Surrac destaca la creació d'un mirador a diferent nivell des d'on es pot albirar fins a les les Columbretes. També s'adequarà una àrea estancial enjardinada, amb zones de descans i de pícnic, així com camins per a la integració d'itineraris ciclistes i per als vianants d'aproximadament 4.000 m².

...

PLATJA DE LA MAR XICA

Pel que fa a l'equipament i millora de l'accessibilitat a la platja de la Mar de Xica al costat del Port de Benicarló, destaca la creació d'una zona d'estada per a ciclistes i vianants, així com aparcaments per a persones amb mobilitat reduïda i una zona d'estada amb taules de pícnic. Igualment està prevista una zona d'esplai, amb jocs infantils i biosaludables, calistenia, etc.

...

+info La Veu en paper

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1357 | 11 DE NOVEMBRE DE 2022