"AURUM Europa-Excellence-Enogastronomic"

Fa 29 anys, l'ajuntament de Benicarló va dissenyar un esdeveniment destinat a promocionar la carxofa que es cultivava en el seu terme municipal. En aquell moment, es tractava d'un producte que començava a despuntar per la qualitat que aconseguien els agricultors d'ella, gràcies a la bona aclimatació de la varietat Blanca de Tudela a aquestes latituds. Ara, la 16a edició dels premis AURUM Europa-Excellence-Enogastronomic ha distingit la Festa de la Carxofa de Benicarló com un dels millors Festivals Gastronòmics Europeus, juntament amb el Festival do Arinto & Sabors Saloios, de Portugal, i el Festival de Loire d'Orleans, de França. I és que la ciutat ha aconseguit elevar a la categoria de gran esdeveniment gastronòmic les primigènies celebracions al voltant de la carxofa.

...

EL PREMIS EUROPEUS AURUM

Els premis AURUM són una condecoració que valora les institucions o empreses que promocionen i produïsquen productes enogastronómicos de qualitat dins de la Unió Europea. Enguany reconeixen 11 categories diferents, que premien els millors restaurants, la millor xocolata artesanal o la millor revista de turisme gastronòmic, entre altres. El premi al millor Festival Gastronòmic Europeu situa a la Festa de la Carxofa en el prestigiós podi internacional.

...

UNA FESTA CONSOLIDADA

La festa de la carxofa de Benicarló ha aconseguit consolidar-se en el calendari festiu gastronòmic no sols de la ciutat, sinó d'altres comunitats autònomes per l'impacte mediàtic que ha aconseguit durant aquests anys. Al llarg de més d'un mes, els restauradors de la ciutat es bolquen a posar en valor el producte, ara reconegut amb l'únic segell de denominació d'origen de la província de Castelló. La Festa de la Carxofa de Benicarló se celebra a cavall entre els mesos de gener i febrer, quan les propietats del producte es troben en el seu millor moment. Les activitats les inicien des del 2008 els bars i cafeteries del municipi amb les Jornades del Pinxo, en els quals s'ofereixen tapes l'ingredient principal de les quals és la carxofa de Benicarló.

...

+info La veu en paper

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1352 | 7 D'OCTUBRE DE 2022