La falta d'especialistes en diverses unitats de l'Hospital Comarcal de Vinaròs han posat en escac aquest centre sanitari en el qual la temporalitat, per la seua condició d'hospital comarcal, complica la consolidació de places. Aquesta setmana la denúncia per part dels sindicats ve per la falta de professionals en Salut Mental, Urologia i les UCI, segons confirma Encarna Barragán, responsable de sanitat de CCOO.

La situació en la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) de l'Hospital Comarcal de Vinaròs és crítica, segons informen els professionals del propi servei, “per la falta de facultatius especialistes en Medicina Intensiva que aquesta unitat porta anys arrossegant sense que s'hagen aplicat mesures per a revertir la situació per part de l'administració central”. En els últims anys, els metges de l'UCI han fet un esforç “molt superior al reglamentari quant a la quantitat de jornades treballades i al nombre de guàrdies de presència física anuals realitzades per cada membre del servei amb la finalitat d'assegurar l'atenció continuada als pacients crítics del Departament de Vinaròs”, segons han denunciat des del Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana CESM-CV.
...

INFORME DE RISCOS LABORALS
Els propis facultatius denuncien que “sabem, també, que el cap de l'UCI ha demanat formalment una avaluació de la situació dels seus facultatius al servei de riscos laborals perquè valore si s'està posant en risc la salut dels professionals amb aquest excés de guàrdies que estan havent de fer de manera estructural i no circumstancial”.
...

TANCAMENT DE L'UCI DE VINARÒS
És per això que han arribat a advertir a la conselleria que “en aquestes condicions, no es pot continuar mantenint la unitat de vigilància intensiva operativa, si, des de la pròpia Conselleria, no ofereixen cap alternativa de manera urgent".
...

SOLUCIONS SEGONS EL SINDICAT
L'única solució viable que proposa el sindicat mèdic seria que la Conselleria reconeguera, d'una vegada per sempre, “les places de difícil cobertura i que establira les mesures oportunes per a millorar les condicions laborals d'aquests professionals que passen de manera ineludible per aprovar incentius econòmics per als facultatius amb la finalitat de fer més atractiu treballar en aquestes zones perifèriques
...
+ info La veu en paper

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1351 | 30 DE SETEMBRE DE 2022