La dimissió de l'edil de Promoció Econòmica, Román Sánchez. L'anunci de la retirada de la política activa i, per tant, la renúncia a encapçalar la llista socialista de Xaro Miralles. I la confirmació com a candidat a l'alcaldia (després de la celebració de Primàries i si no hi ha més candidatures), de Ilde Añó. És el balanç d'uns dies intensos en el panorama polític municipal, que ha agitat les files socialistes i ha destapat la crisi interna que es viu en l'equip de govern. La cronologia dels fets demostra el que era un secret a veus des de fa mesos a la ciutat. Ara, comença el llarg camí cap a les municipals, amb massa interrogants pel camí.

SÁNCHEZ ESTIRA DE LA MANTA
Una part del testament de Jaume I es pot llegir en una plaça instal·lada en la façana de l'ajuntament de Benicarló. “Estimar i protegir a totes les persones i el poble, fer regnar la justícia i vetlar perquè els grans no oprimisquen als xicotets”, és el text reproduït. I era el text triat per Román Sánchez, fins la setmana passada regidor de Promoció Econòmica de Benicarló, per a anunciar en les xarxes socials la seua dimissió en el càrrec.
...

MILITANT DE BASE
Sánchez, militant de base socialista des de fa molts anys, va lamentar així mateix que no hi haguera tampoc “cap mena d'anàlisi dins del partit, cap intent per arreglar les coses. Tot va quedar en un si no estàs d'acord amb l'alcaldessa, te n'has d'anar”.
...

MIRALLES NO ES PRESENTA
El segon acte de la jornada del divendres el protagonitzava l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles. El dimecres convocava, per al mateix divendres, una roda de premsa per a anunciar la seua decisió o no d'encapçalar la llista electoral municipal. Miralles comunicava primer a la militància i després a la premsa que “no seré la candidata a l'alcaldia en les pròximes eleccions. Igual que una persona pren la decisió d'entrar a la política, és també lícit prendre la decisió de deixar-la”, explicava Miralles. Les seues raons, va argumentar, són “personals. Porto vuit anys en l'oposició i vuit d'alcaldessa.
D'altra banda, Miralles va enlletgir l'actuació de Sánchez.
...

LES REACCIONS
La dimissió del regidor Román Sánchez (PSPV) a Benicarló deixava un reguer de comentaris a les xarxes socials, les mateixes que utilitzava l'edil per a anunciar públicament la seua renúncia al càrrec.
...
+info La veu en paper

 LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1350 | 23 DE SETEMBRE DE 2022