Benicarló se situa lluny de la seua pitjor taxa de desocupació, registrada al març del 2013, quan la ciutat tenia un índex de 16,5%. Segons l'última actualització publicada a Argos per la Generalitat Valenciana, en aquests moments a la ciutat hi ha 1.587 persones desocupades que suposen el 8,92% de la població. Aquest índex ens situa per davall de la mitjana general de la província de Castelló. Per segments, el més alt és el de les dones, que registren un 61,65% d'atur. Els joves menors de 25 anys suposen el 7,95% de l'índex. Una anàlisi més profunda ens permet endinsar-nos en detalls com la contractació per sectors. Ací, l'índex d'atur més alt es registra en el sector serveis, amb un 72,84%. Alt, si ho comparem amb dates anteriors.
...

ENTRA EN EL JOC L'IPC
Però en l'actualitat, no tot és tindre treball. En el context macroeconòmic en el qual ens movem no podem deixar de costat la pujada de l'IPC, que tant està afectant les butxaques dels ciutadans. A la província de Castelló, ha sigut d'un 9,9% des de maig de l'any passat. És el més alt des de 1985, segons asseguren els experts.
...

COM ENS AFECTA LA PUJADA DE L'IPC
Després de l'entrada en vigor del primer paquet de la reforma de pensions en 2022, les pensions es revaloritzen cada cert temps en funció de l'IPC. De fet, aquest barem ha servit perquè les prestacions pugen un 2,5% des del passat 1 de gener.
...
Finalment, la inflació suposa una pèrdua del poder adquisitiu dels consumidors... i també dels seus propis diners.
...


+info La veu en paper

 

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1338 | 24 DE JUNY DE 2022