(La Conselleria fica l'etiqueta de "impossible d'assignar"... i simplement no fa res)


El Baix Maestrat veu trontollar-se la plantilla de l'Hospital de Vinaròs, on els problemes se succeeixen. L'alta temporalitat no reconeguda mai per la conselleria, és, segons els experts, un dels problemes que llastra el personal. Els sindicats han alçat la veu d'alarma després de la dimissió del cap de salut mental, que ha obert el meló i ha deixat al descobert una problemàtica que implica el dia a dia dels ciutadans. No és millor la situació a l'UCI, a la vora del col·lapse, després del magnífic paper que han desenvolupat els seus especialistes durant la pandèmia.
A Vinaròs, l'hospital comarcal té ocupades 5 dels seus 7 llits UCI. És a dir, la pressió sobre aquesta àrea de vigilància intensiva és elevada. A això cal sumar-li la falta de facultatius especialistes en Medicina Intensiva que aquesta unitat porta anys arrossegant, sense que s'hagen aplicat mesures per a revertir la situació per part de l'administració autonòmica.
...


RENÚNCIA DE METGES UCI
En el cas de l'Hospital de Vinaròs, el problema es va agreujar segons denuncien els especialistes, amb la renúncia de 2 de les facultatives del servei “en oferir-los des d'altres hospitals més cèntrics, contractes amb idèntiques condicions a les quals tenien a Vinaròs”. Els facultatius de la unitat, durant l'any 2021, “han arribat a realitzar fins a 74 guàrdies, quan el número màxim obligatori, segons la normativa de la pròpia Conselleria, és de 36 anuals”, denuncien.
...


CONSELLERIA CONEIX EL PROBLEMA, I NO FA RES
Lamentablement, “a aquest sindicat li consta que, des de fa mesos, la Conselleria és coneixedora del problema de l'UCI de Vinaròs mitjançant diversos informes enviats tant pel cap del servei com per la pròpia gerència del departament, sense haver rebut resposta sobre aquest tema ni suggerit possibles solucions. Se'ls ha informat que, en aquestes condicions, no es pot continuar mantenint la unitat de vigilància intensiva operativa, si, des de la pròpia Conselleria, no ofereixen cap alternativa de manera urgent
...


PLACES DE DIFÍCIL COBERTURA
Per a entendre la situació, és necessari comprendre el que és una “zona de difícil cobertura”: hi ha una plaça vacant de nova creació, lliure, impossible d'assignar ni en bossa ni fora de bossa; hi ha una baixa prolongada, que no s'aconsegueix substituir. “Hi ha contractes de suplència de vacances que ningú vol i hi ha un contracte disponible d'atenció continuada, des de fa anys, que mai s'ocupa”, expliquen des del sindicat.
...
+info La Veu en paper

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1334 | 27 DE MAIG DE 2022