Benicarló s'ha convertit per dos dies, en seu d'un important debat en clau econòmica. Aquesta trobada estava organitzada pel Centre Europeu d'Empreses innovadores (CEEI) de Castelló i l'Ajuntament de Benicarló amb el cofinançament de l'Ivace. Gràcies a ells, el Magatzem de la Mar es va convertir en punt de trobada d'empreses i altres agents econòmics orientats al creixement mitjançant la innovació col·laborativa. L'esdeveniment Focus PIME 'Activació econòmica en clau comarcal’ estava emmarcat dins de les III Jornades Actiben orientades a impulsar la dinamització comercial d'empreses, persones autònomes i emprenedores de les comarques del nord de la província de Castelló.

Els objectius d'aquests dos dies de jornades van ser aconseguir el suport a la participació dels agents econòmics i socials de les comarques amb la finalitat de buscar noves inversions, contactar amb possibles socis estratègics i donar difusió a les iniciatives de l'ecosistema emprenedor de les comarques del nord de Castelló.
...

LA CLUSTERIZACIÓ DEL TERRITORI
El programa va incloure un interessant ventall de conferències i taules redones. Va obrir foc Xavier Molina, director de la Càtedra de Transformació del Model Econòmic de la Universitat Jaume I, qui dissertava sobre ‘Factors imprescindibles per a una clusterizació territorial d'èxit’. Després de presentar breument la Càtedra, va explicar que els clústers industrials són concentracions d'empreses interconnectades, proveïdors especialitzats, proveïdors de serveis, empreses d'activitats relacionades i institucions associades.
...

INTERESSANT PROGRAMA
Francisco Javier Mínguez, cap de l'Àrea d'empreses i Associacions d'IVACE, va dissertar sobre el finançament de pimes i projectes d'empresa per part de l'Institut. Per part seua, el cap de Programes i Serveis Europeus d'IVACE, Rafael Escamilla, aprofundia en els serveis a les pimes. El moment actual de l'associacionisme va ser protagonista d'una altra de les taules redones de dia, a partir del model d'èxit del Polígon Industrial Mediterrani de Benicarló (AUPIM).
...

+info La veu en paper

 

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1333 | 20 DE MAIG DE 2022