AMARGA CAMPANYA DE MELÓ D'ALGER I HORTALISSES PER A BENIHORT AQUEST 2021

No ha sigut un estiu uniforme pel que fa a temperatures i precipitacions. És possible que haja sigut en el que més hàgem patit les conseqüències del canvi climàtic, amb virulentes tempestats que fins i tot han arribat a descarregar calamarsa sobre els nostres camps. Durant les passades Festes Patronals, un aiguat on van caure més de 80 litres per metre quadrat, provocava diferents inundacions. Però sens dubte, la pitjor part del canvi meteorològic d'aquest estiu se l'emportà el camp, el passat 31 de juliol, quan una intensa calamarsada va descarregar amb força sobre Benicarló. Els estralls que va fer sobre la collita de meló d'Alger ja es van fer evidents al moment. Les fortes calamarsades del dissabte van deixar més de 2.400 hectàrees de cultius afectats i es va estimar un impacte negatiu de vuit milions d'euros segons la Unió de Llauradors. Els cultius més afectats van ser els d'hortalissa, meló i meló d'Alger, especialment a Benicarló.


ENORMES PÈRDUES ECONÒMIQUES
Ara, el mes de setembre, Benihort tanca una amarga campanya de meló d'Alger 2021, afectada per la històrica calamarsada del passat 31 de juliol.
...

NOVA TEMPORADA
Malgrat haver viscut una campanya hortícola d'hivern que tampoc va donar moltes alegries, i de la desastrosa calamarsada d'agost, la cooperativa té posada la il·lusió en la nova temporada tardor-hivern que iniciaran l'1 d'octubre. “Tot l'equip directiu, comercial i tècnic estem al costat dels nostres agricultors, que l'han passat francament malament. Confiem en la nova temporada, que portarà al magatzem d'hortalisses les primeres carxofes híbrides i després la varietat Blanca de Tudela amb Denominació d'Origen Protegida. Hem de posar tota la nostra força a continuar apostant per la qualitat dels nostres productes i esperem que hagen bons preus per als nostres agricultors”.
...
+info La Veu en paper