ES COMPLICA LA NOSTRA SALUT MENTAL
S'aveïna una tardor complicada per a la nostra salut mental. Després de la pandèmia, s'han ressentit les nostres percepcions i sentiments, passant factura a moltes persones. Les seqüeles d'un confinament extrem, processos de duel interminables i viure en una situació convulsa ha provocat que cada vegada més, els ciutadans busquen l'ajuda d'especialistes en salut mental.

També l'empitjorament de la situació econòmica -agreujada pels ERE o els ERTO- o el difús límit entre la vida personal i la laboral a causa de la generalització del teletreball són algunes de les causes que han influït notablement en la societat. I que perden la por de parlar de la necessitat d'acudir a especialistes. Normalitzar l'acudir al psicòleg, ha provocat que les consultes psicològiques siguen un negoci a l'alça. Benicarló no escapa a la tendència general i com expliquen des de diversos centres especialitzats “hem tingut bastants clients nous, que esperem que s'incrementen amb la volta de les vacances i el retorn a aquesta nova normalitat que està marcant les nostres vides".
...

LA SALUT MENTAL DELS JOVES
Des del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana apunten que els trams més afectats durant la pandèmia han sigut l'adolescència primerenca i mitjana, dels 14 fins als 25 anys i dels 30 als 50, amb simptomatologia moderada greu d'ansietat i depressió. Segons un estudi de la Universitat de València, realitzat pel codirector del Màster en Psicologia i Psicoteràpia, José Gil, els grups de pacients que durant la pandèmia han tingut un contacte directe amb el coronavirus presenten problemes interioritzats com a ansietat social o depressió.
...

PRECÀRIA SITUACIÓ PÚBLICA
No obstant això, la Covid-19 no ha sigut més que un catalitzador d'una situació que ja era precària de per si mateix abans de la pandèmia. I és que els serveis públics de salut mental ja eren deficients abans de l'arribada del coronavirus a les nostres vides. Les dades així ho demostren: es tarda una mitjana de tres mesos a arribar a un psicòleg en el sistema públic i un alt percentatge de la població ni tan sols arriba a accedir i poc se li deriva a un psiquiatra o, directament, en atenció primària es tracta de pal·liar l'afecció amb tractament farmacològic.
...
+info La veu en paper

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1299 | 10 DE SETEMBRE DE 2021