(Segons la presidenta del Consorci de Residus el PSOE va fer una gestió irresponsable que ara ens toca pagar)

El Consorci de Residus Castelló Nord pujarà la taxa del fem en 2024 per a afrontar la gestió “irresponsable” que el PSOE va realitzar fins al setembre passat. La decisió dels socialistes de tirar mà al 60% dels estalvis -romanents de tresoreria- amb l'objectiu d'evitar l'increment de la taxa en any electoral, “provoca avui un augment no desitjat d'aquest servei bàsic”, ha criticat María Agut, la nova presidenta de l'ens. Aquest consorci, que abasta la zona nord i reuneix el 48% del territori de la província i 49 municipis, el presideix des del passat 25 de setembre, María Agut, regidora del PP a l'Ajuntament d'Alcalà de Xivert. "Desitgem gestionar amb transparència i prudència perquè parlem d'un servei que és bàsic per a les nostres localitats", ha declarat.
Les declaracions les va fer després de revisar l'estat dels comptes, on segons indica, el PSOE va tirar ma de 3 milions d'euros per a evitar que la quota pel fem s'incrementara amb motiu de la jornada electoral del passat 28 de maig.
...

COMPENSACIÓ

Per a compensar la pujada de la taxa als contribuents, el Consorci C1 aposta per fomentar el retorn, de manera que els ciutadans que estiguen compromesos amb el dipòsit correcte dels residus tinguen avantatges econòmics traduïts en descomptes en les seues taxes.
...

LÍDER VALENCIÀ

El balanç també llança que en 2022 es van recollir més de 18.500 tones de residus en punts nets-ecoparcs. ...
34.600 TONES
En total, la recollida separada va acumular més de 34.600 tones de residus, traduint-se en un estalvi significatiu de més de 4,1 milions d'euros per als municipis associats, segons ha assenyalat el Consorci.
...

+info La veu en paper

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1409 | 24 DE NOVEMBRE DE 2023