Herbetes

Sembla que això del conreu de la “maria” (marihuana, més clarament) s’ha posat de moda per aquestes contrades. Si fa un parell de setmanes parlàvem que la guàrdia civil va enxampar una furgona que sortia de forma accelerada i sospitosa d’una finca amb un fotimer de plantes estupefaents, ara, ací al poble, acaben d'enxampar també un parell de beneïts per la mateixa qüestió. Aquests, en comptes de tindre-les al camp, per si de cas, s’havien muntat el viver al terrat amb un total de vint-i-quatre cossiets ben grandets. Però tampoc no s'han lliurat de la diligència de la benemèrita, que sembla té ulls, fins i tot, als terrats de les cases. Està clar que l’oloreta del cànnabis, sobretot en l’estat de floració que estava, devia col·locar el veïnat i fer saltar totes les alarmes que allò no era precisament un verger de margaridetes de l’Índia. Com tampoc no devia colar l'argument que eren destinades al consum propi. En fi, que les plantetes, d'una en una, podrien passar, però tot un hivernacle, doncs... De tota manera, els de la benemèrita també podrien fer una volteta pels terrats del poble que, segur que alguna sorpresa es podrien trobar. A vore, que no volem ací dir que tots els ben

icarlandos tenen un d'aquests sospitosos vegetals al terrat, però més de tres àvies o tiets confiats ¿no deuen regar cada dia la planteta que els ha deixat el nét perquè a casa no els cap? Home, i tant que sí, i amb carinyo!

...

Valenciano

I ficats en açò de la llengua, ja no tenim aturall! Mireu la definició de “valenciano” que al twitter ens envia un dels nostres seguidors. Ep, sens dubte, aquesta “bonica” forma d’anomenar-nos que ens deixa com el que som, una mena d’apèndix madrileny, ens ha arribat a l’anima. Ho podeu comprovar vosaltres mateixos: «valenciano: dícese del español que se habla con acento valenciano en el levante español por los españoles que lo habitan». Com si fóra la mateixa lletra de l'Estatut!

...

 

+info La Veu en paper