ERROR D’ACCENTS

El ministre d’afers exteriors espanyol –que hauria d’aclarir per què no accentua el seu cognom “Margalló”-, ha tractat –inútilment- de reforçar i explicar l’exigència de Rajoy –ells mai no proposen, exigeixen- a la Unió Europea, de deslegitimar el projecte d’independència de Catalunya, atès que lavicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, s’hi ha pronunciat favorablement.
Mariano Rajoy faria bé en accentuar una estratègia interna de diàleg i tarannà democràtic, envers el projecte presentat per Artur Mas, més que no entestar-se en desqualificacions i exigències, que poden haver-li funcionat a casa, però no a Europa.
Decididament, maldestres com són aquests “populars” estan precipitant la independència de Catalunya.

LAUS DEO

Finalment la CEE ha trencat el seu llarg i còmplice silenci, des que Rajoy –amb l’inestimable militància episcopal- s’ha instal•lat a la Moncloa. I ho ha fet el cardenal Rouco en persona, sense haver delegat, en aquesta ocasió, en el seu inefable secretari. El retret, però, no ha estat pels centenars de milers de nous aturats -que ha empès a unes altres tantes famílies a la misèria-. Ni pels sous multimilionaris que s’adjudiquen directius de grans entitats bancàries –algunes intervingudes per fallida-. Ni pels nous casos d’escandalosa corrupció i estafa –protagonitzats no per casualitat per capitostos “populars”-. Ni per la despesa mastodòntica en pagar factures d’armament –arrossegades des del temps d’Aznar-. Ni per haver deixat sense cobertura sanitària a més d’un milió d’immigrants –molt d’ells llatinoamericans i, per tant segons Rouco, catòlics-. Ni tan sols per haver endarrerit l’abonament de les despeses dels centres concertats -bona part d’ells pertanyents a entitats religioses-.
No, res d’això els trau la son als bisbes. Ha estat per l’anunci de la instal•lació d’Eurovegas a la Comunitat de Madrid (!). I pels presumptes perills contra la moral. Perquè clar, tot el seguit de retalls a la supervivència i dignitat de milions de ciutadans, perpetrats per Rajoy  no atempten contra la moral. Això no. Eurovegas sí.
Francament, els fariseus més conspicus de temps de Jesucrist, uns aprenents al costat dels “roucos” que ens han caigut en desgràcia.
 

< torna a la portada