26ª edició
Diversos escenaris
Del 29 de juliol al 9 d’agost

L’agenda d’enguany porta 17 espectacles musicals. Hi haurà dies amb dos concerts repartits entre el Castell i el Palau de Congressos. Destacarem que la majoria són els grups valencians ja consolidats en el Cicle i que el seu repertori dona per a molta varietat i qualitat. Grups com Ad Libitum, Ensemble Alfonsí, La Dispersione, Harmonía del Parnás o la Capella de Ministrers estan donant la volta al món amb els seus concerts.

Hi haurà un grup de la República Xeca, Tiburtina Ensemble, i el Euskal Barrokensemble d’Euskadi. A destacar l’actuació de Jordi Savall, rememorant el 30 aniversari de la pel·lícula Tots els matins del món, on la seua música va saltar a nivell internacional amb el grup Esperion XX.

També l’exposició Els àngels músics de la catedral de València se podrà admirar en la Casa de l’Aigua de 18 a 24 hs fins al darrer dia del cicle.

Hi ha diversos concerts centrats en la figura d’Alfonso X el Sabio, dins del VIII centenari del seu naixement.

El Cicle, encara sense grans esdeveniments internacionals, arriba amb un catàleg molt rellevant, centrat especialment en els grups valencians, que avui dia estan a l’altura d’exportar la música antiga i barroca, i d’altres; són ja 26 anys, amb un panorama més normalitzat i que fica a Peñiscola a nivell musical de gran altura, que per als melòmans podran escollir. Teniu tota la informació en la pàgina web www.peniscola.org, on apareixerà el programa de mà, de cada concert.

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1292 | 16 DE JULIOL DE 2021