Grup: Música Ficta i Cor de Cambra Ad Libitum
Organista i director del Cor: Francesc Gamón
Direcció: Raúl Villavibarrena
Lloc: Església de Sant Bertomeu
Dia: dissabte 8 de maig a les 20 hs
Organitza: Ajuntament de Benicarló


Sobre l’escenari de la Parroquial de Sant Bertomeu, 22 cantaires, meitat homes i meitat dones. Inicien el concert amb dues obres de Tomás Luis de Victoria, “Ave María, a 8”, i “Os vos omnes”. A continuació el director dóna cumplit detall de l’obra que van a interpretar el “Officium Defunctorum” de Victoria, mes conegut com el Rèquiem, l’obra cabdal del compositor, escrita en 1603 i dividida en 10 seccions. L’obra combina el “canto llano” monòdic propi del gregorià i la polifonia a 6 veus.
Gran harmonia de totes les veus, amb una perfecció sempre acompanyats per l’orgue com una veu més. Destaquen les veus femenines molt especials i exactes. L’obra no se presta a solos destacats, sinó que segueix un perfecte equilibri sonor sobretot en les parts polifòniques.
El concert finalitzà amb l’obra “”Versa est in luctum” de Alonso Lobo, autor de l'època de Victoria. Obra de molta intensitat sonora i que el cor va brodar.
El grup un dels més destacats del panorama espanyol de la música barroca i del renaixement, ha voltat tots els continents, i porta vora 20 gravacions realitzades, era la segona vegada que actuava a Benicarló, i ens va deixar un gran concert amb ganes de poder escoltar-lo de nou.

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1283 | 14 DE MAIG DE 2021