260.000 persones han visitat les exposicions programades pel Museu de la Ciutat de Benicarló en els seues 10 primers anys de vida. L'aniversari, que començarà a celebrar-se aquesta setmana, es farà entre els murs de l'antic convent renaixentista de franciscans, restaurat per a convertir-lo en la seu de la Cultura benicarlanda.

Carles Santos i Sol Picó van ser els encarregats d'obrir les seues portes amb un espectacle que augurava les altes mires que tenien els seus gestors. De fet, en els seus murs han penjat obres de noms com els Capritxos i desastres de Goya, Obra gràfica i impresa de Manolo Boix o l'exposició Transfiguraciones, de Luis Eduardo Aute. Les recreacions històriques de La “vida als Castells”, “Humans antics pobladors”, “La Gran Guerra en imatges”, “Legionarios” o la “de Mathausen. Crònica Gràfica”, han aconseguit superar totes les expectatives de visitants. També el MUCBE ha acollit als grans de l'Art Comarcal: mostres de Ramon Roig, Ferr, Peiró Coronado o Sergi Cambrils, han omplert l'espai expositiu de rius de creativitat. Però no només d'exposicions viu el MUCBE. Les activitats complementàries solen acompanyar les exposicions, gràcies a la implicació que la comunitat educativa de la comarca ha tingut amb el museu des de la seua obertura. Així, no és estrany veure llargues files de xiquets entrant al MUCBE per a participar en tallers didàctics o familiars.

Les conferències són altra de les activitats que sol acollir el museu en la sala adequada per a això. I una de les joies de l'edifici, el claustre, sol ser punt de realització de concerts. Sense anar més lluny aquesta mateixa setmana s'estan desenvolupant en ell una nova edició de les Nits al Convent, una proposta que va nàixer per a concerts de menut format que solen realitzar músics locals. Al llarg d'aquests deu anys les activitats s'han centrat majoritàriament en l'espai convental, deixant de costat la capella que completa el conjunt per l'estat de conservació que presentava. A poc a poc s'ha anat intervenint en l'espai ja que les intencions és integrar-lo en l'espai expositiu com una continuació del mateix. La seua pròpia arquitectura i acústica permetrà que tinga un ús multifuncional, en el qual tindran cabuda tant concerts, com representacions, recitals i altres mostres artístiques. Paradoxes de la vida, els actes programats per a l'aniversari del MUBCE estaran presidits, presumiblement, per un regidor de Compromís malgrat que han estat dissenyats per un del Partit Popular. La Inauguració en el seu moment, la va realitzar un regidor del Bloc Nacionalista Valencià gràcies a les gestions, també, d'un regidor del Partit Popular.