TAFANERS 1405

Tremoleu, llançadors anònims de matalassos!I tancarem, que ja és hora i ens fan mal els dits de tant de pitjar, parlant com sempre dels nostres clàssics. Resulta que esta setmana ens sentit un regidor, suposem el que s’encarrega de les coses de la brossa, dir que posaran mesures contra el llançament de trastos al carrer i que a partir d’ara ho controlaran molt més. Sembla ser, segons va comentar ell mateix, que ja han imposat set multes i que instal·laran també càmeres per a controlar el que ara ja és una mena d’esport municipal: el llançament de trastos al carrer. Ja ens pareix bé la idea de les càmeres, sempre i que després els facen cas perquè segons ens va parèixer sentir, per ara, n’havien tramitat 7, sí set en número, denúncies. Està clar que més val això que no res, però veient el que cada setmana traiem a la secció... faena tenen. Nosaltres per si de cas els deixem ací el que encara no han pogut evitar que es llence. I no és poc! Els nostres encants ja no donen l’abast.Com hem dit ací teniu un parell de mostres del que parlàvem. La primera, un matalàs (un clàssic dins els clàssics), semblaria d’eixos antics per allò de la tela que l’envolta, aguantadet ben bé per una mena de lleixa de fusta que el devia acompanyar. I com no, al costat dels contenidors, lloc també habitual. I l’altra, perquè ens ha fet gràcia, al carrer de Salines, habitual també de les pixarades, tot i no ser un trasto, una bossa gran plena de pa, creiem que dur, ben arreglada, dipositada a la mateixa cantonada com se pot vore a la imatge. I és que ja qualsevol cosa et pots trobar. Vos podem ben dir que la bossa del pa va durar un tres i no res. Uns deu minuts més tard havia desaparegut. Suposem, també, que per a servir de menjar a les gallines igual... Això sí, les tanques, que esta n’és una altra, les deixen i després ningú se’n recorda d’elles. Estes en concret fa vora un mes que ronden per aquella zona de cantó a cantó però sense que cap autoritat se les emporte. Si més no, segons ens van contar, fa unes nits, un boig va passar per allí llançant-les pel terra, eixes i totes les altres que hi ha pels voltants, i després va ser la policia qui les va anar plantant. Però segueixen als carrers. No se deuen parlar entre municipals i brigada... Típic de l’ajuntament. La setmana que ve, més. Que per moltes promeses, fins que se posen a la faena a nosaltres, els trastos al carrer, no se’ns acaben!...+info La Veu en paper

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1405 | 27 D'OCTUBRE DE 2023

TAFANERS 1399

Les palmeres dins el taüt

Canviem de tema, heu vist la mena d’alambor o encaixonat ben alt que han ficat a les palmeres supervivents del passeig del taüt? Certament, no tenim clar que és el que volen fer, reblir-les de terra, de formigó o d’aneu a saber què, o simplement volen fer honor al nom popular de la via i ja directament les volen colgar en terra, després d’haver-los fet patir el que no està escrit. De veritat que el que els han posat al calç no sembla un taüt? Vora un metre d’alçada té la cosa eixa que les envolta. I és que, clar, quan un veu la imatge amb què ens van vendre el que suposadament hi havien de posar, una mena de voral normal, la cosa semblava ben bé una altra però, som se sol dir, qualsevol paregut amb la realitat és pura coincidència. Al final és allò que portem dient els tafaners des de fa un munt de temps, algú sap realment el que fan en tot eixe espai? Tenen un projecte clar? Hi ha un o altre al timó? La ciutadania molt ens temem que no a tot. I si no, compareu les dos imatges que vos presentem, el que havia de ser, segons van vendre, i el que podem vore ara. Arribareu a conclusions ràpidament.

And so on

I acabem, que esta setmana, a part de vagarosos, estem a primers de setembre, tots tenim la faena a palades i estem com els de dalt, molt atrafegats. Per això tampoc no arribem a tot i en l’apartat final dedicat, com sempre, a demostrar com som d’incívics i bruts els benicarlandos, ens limitarem a deixar una galeria d’imatges glorioses i a recordar aquella coneguda frase dels germans Marx, “Más madera”. Ja ho enteneu tot.

...

+info La veu en paper

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1399 | 15 DE SETEMBRE DE 2023

TAFANERS 1383

El partit dels arquitectes

De tota manera val a dir que a la resta de candidats també patinen a la barana quan trauen les seues cosetes. Ves per on, i mireu que nosaltres, que hem estat crítics amb la nostra batllessa i les seues cosetes, no podem més que donar-li la raó al comentari sobre un possible auditori que el nou partit apolític ha anat difonent per les xarxes. Bonic, sens dubte. Ara bé, pareix que no saben com funciona la contractació municipal per a construir qualsevol equipament públic. I més encara, si com bé com diu la senyora encara alcaldessa: «Este és el projecte en el que algú es va presentar al concurs d'idees que va convocar l'Ajuntament l'any 2006 i no va guanyar?» Ui, quines coses, no? Presentar, poden presentar el que els vinga de gust, però projectar-lo directament? I un que ja havia esta descartat? I ara torna? Ni que fora una mala digestió! "Pintar como querer" que deia aquell Azorín. No, si al partit este dels arquitectes, que ja l'han batejat, tampoc els aniria malament fer un rellegida dels clàssics... ni que foren castellans. Sempre se n'aprén, de la literatura. De la que siga.

 

   

La brigada dels brètols

I continuem amb més de les eleccions locals, que sempre donen per a molt quan comencen a penjar cartells ací i allà i a alguns no els sembla bé i comencen a arrancar-los. Òbviament és un clàssic, tot i que si estem en campanya i els enganxen als llocs estipulats, no hauria d'haver-hi problema... però no sempre és així. Ara bé, com podeu vore a les imatges, si ho fan amb la seua cartelleria i amb panels propis d'eixos que es pengen a les faroles, i si tenen permís, desgraciadament sempre ens trobem els brètols de torn que acaben no solament arranquen el cartell sinó que fan malbé el panell anunciador. Xeic, que només són 15 dies i després els retiren. I a més, si ho trenqueu, l'únic que feu és embrutar més, recollons! Que no ho veieu? Està clar que la classe política no és precisament el que més agrada a la ciutadania, però això no valida que els brètols puguen fer el que els dona la gana amb el que no és seu. Així, no!

...

+info La Veu en paper

 

 LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1383 | 19 DE MAIG DE 2023

 

TAFANERS 1320 | EL CLUB DE NATACIÓ LLIG LA CARTILLA...

Sembla que per fi la gent del Club Natació de Benicarló n'ha tingut prou, li han llegit la cartilla a la senyora batllessa i han posat els punt damunt de les i. No, no entrarem a valorar el que diuen, segurament amb els papers a les mans que ensenyen tenen tota la raó de la seua part per a dir el que han dit. Nosaltres volem destacar dos coses que ja semblen característiques de la primera autoritat local: el seu mutisme oficial quan la interpel·len per escrit i la poca credibilitat de les seues paraules davant els fets que les acompanyen (bulevard, biblioteca, piscina tancada, mar Xica, centre comercial, carretera de la costa i ara la natació... tot sense acabar).

Segons ella este Club hauria rebut subvencions... que encara no estan ni programades (encara no han resolt les del 2020 i ja diu que havien cobrat el 2020 i el 2021)! I també firmats convenis que només ella sembla haver vist (també del 2020 i al 2021, però que no són enlloc)! Uff, deu tindre problemes de concentració? De manca de memòria? Un consell: cues de pansa! A vore si així acaba alguna cosa. I que millore! I si més no, un consell (són debades): una mica d'humilitat sempre va bé. Crea empatia i estalvia’t problemes i maldecaps....

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1320 | 11 DE FEBRER DE 2022

 

 

 

Doble presidència del Club de NatacióI tanquem la secció de piscines, que ja se'ns ha fet més llarga que un dia sense pa, amb el canvi de president del Club Natació Benicarló proposat pels d'Àpunt: el regidor d'esports benicarlando. Que no us ho creieu? Mireu la imatge amb el peu de foto i convindreu amb nosaltres que no és un invent nostre. Directament l'han fet president. ¿Deu ser que els ha traït el subconscient com quan han vaticinat l'obertura de la piscina a la tardor del 2021 "si tot va bé"? ¿O simplement ha estat un cop d'aigua per emportar-se l'actual que tants maldecaps els dona a l'alcaldessa i companyia? Quines coses passen amb el "temita", no?

 La coda de sempre I acabem la secció, com no, amb la companyia dels de sempre, els trastos al carrer. Que no! Que no! Que no s'acaben mai i no donem l'abast si en traiem un de sol a la setmana, se’ns acumula la faena! Doncs això, ací teniu per a triar en una mateixa imatge dos dels clàssics del paisatge urbà benicarlando. Per una banda, tenim matalàs recolzat plàcidament contra contenidor de cartó i per l'altra, sofaret a joc col·locat tot casual davant de reservori del plàstic per llegir-ne còmodament les instruccions d’ús. Una preciositat de temporada! I és que en esta vida les instruccions, del que siga, cal llegir-les amb tota la tranquil·litat necessària no siga que, després, l’emboliquem si intentem ficar el sofà per la bocana del contenidor dels envasos. I no vos penseu que anem errats que ja n'hem vist de tota mena amb el que la gent aboca dins de cada recipient. Sobretot el que no hi cap o no toca. Tots eixos dropos incapaços de xafar el pedal d'obertura del contenidor, que n'hi ha un fum, farien (millor dit fan) dels voltants de les illes de la brossa un gran abocador a l'aire lliure. La setmana que ve més, que les nostres autoritats es veuen del tot superades pel tema i n’hi ha per a llarg....+info La veu en paper

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1291 | 9 DE JULIOL DE 2021

 

 

CASPA LOCALTornem-nos-en al poble, que tan lluny no ens coneixen. La classe política benicarlanda també té el seu coret i li agrada «hacer cosas», tal i com va assegurar Emepuntorrajoy. Pensem, per exemple, en el tema de la piscina municipal; el desficaci en què la nostra alcaldessa ha entrat i la seua deriva autoritària (segons determinats sectors del món de la natació local i els partits de l'oposició, clar) que la porten a concloure que ella està exempta de qualsevol responsabilitat en el tema. Al passat plenari, va haver qui va coincidir amb els determinats sectors de la natació local a qui ens hem referit. L'oposició en bloc li va traure els colors en tots els aspectes. Primer en el fet de no contestar les seues preguntes quan tocaria (tot i que es puga amagar en la normativa), fent que aquestes s'allarguen en el temps mesos i mesos perdent la seua eficàcia, però sobretot amb les respostes reiteratives eludint la responsabilitat d'haver conduït la situació on estem ara: el tancament de la instal·lació des fa més d'un any. I on arribava la seua responsabilitat segons sembla? Només a traure el patracol de fulls de l'expedient allí mateix, a taula, i dir que ella s'ho havia estudiat, cosa que deia que no havia fet l'oposició. El problema és que com ja vam dir la setmana passada, el "teatro del bueno" ja el va encunyar el Mourinho (el del futbol) fa uns quanta anys, i segones parts, com tots sabem, mai solen ser bones. El teatre... a l'auditori!

CASPA CLÀSSICANosaltres sí que en mengem de panses i no hem oblidat un dels nostres clàssics: els trastos al carrer. Mireu el que hem trobat, al costat del contenidors que hi ha a la cruïlla entre el carrer de nom del poble del costat i el Mestre Serrano. No ho acabem de distingir massa, però semblaria ser una taula gran, les potes és el que així ens ho fa vore, desmanegada on li faltaria la part interior. Doncs això, una vegada més, i en van..., continua aquesta xacra de llençar el que molesta a casa o ja no sé sap què fer-ne. Mireu que ho hem dit vegades, açò no s'acaba amb cartells i bones paraules, que també poden servir, la pedagogia és molt important, sense cap mena de dubte, però o apliquem altres mesures més coercitives com les multes o a nosaltres se'ns acabarà l'espai a la nostra secció. Açò ja és tota una plaga! Que no veuen que cada vegada ens fa falta més espai per a ficar tot el que ens cau al damunt? Ja ni amb els encants en tindríem prou per a ficar tot el que ha passat per les nostres planes. Nosaltres devem ser curts de nassos però a la casa gran s'ho haurien de fer mirar. I és que damunt guanyarien diners amb cada multa!...+info La veu en paper

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1282 | 7 DE MAIG DE 2021

MÉS ESPECTACULAR ENCARAI tornem de volta a casa. Heu vist com han deixat de polit l'espai on abans hi eren les naus de l'antic Ramon Cid, els coneguts tallers de fusta i ferro, ara IES Coromines? Aquelles on s'aprenia de debò la pràctica del treball. Certament amb elles se n'ha anat una mica de la història estudiantil del que va ser l'institut de referència de tots els pobles de la contornada. I ara què? Es passarà net i polit el mateix temps que han tardat en assolar-lo? Barracons, un campament de la OJE (això voldrien els del diccionari), un pati més gran, uns plànols per mirar i no fer res com tantes vegades... S'accepten propostes. Això sí, alguns tafaners s’han estranyat de no vore la foto de l'alcaldessa amb una picola i damunt de la pala tombant la primera pedra. Suposem sortirà a la primera que ficaran. Però no ens direu que a la pala no quedaria espectacular?

NO SÉ QUÈ PARLO, PERÒ FAIG L’IMBÈCIL I N’ESTIC ORGULLÓSSempre hem dit, i pensat també, que quan els polítics volen ser el que no són, o fer el que no els toca, la cosa acaba sempre ben malament. Mireu, la llengua, i no la que tenim a la boca, la que utilitzem per a comunicar-nos, sempre ha estat per als partits de la dreta, o per aquells que volen traure rèdit polític, una qüestió de vots. Sí, només de vots. Tant se'ls en fuma el valencià, el català o el mallorquí..., ells només entenen el castellà: la lengua del Imperio donde no se ponía el Sol. I clar, amb aquesta rèmora mental que no els deixa desenvolupar, pel que veiem, el seu cervell, tot el que no siga el seu esquema mental d'etiologia radial no té cabuda portant-los a situacions completament surrealistes. Com hem dit, ací al nostre país n'hem vist de tots els colors quan senten parlar ja no de l'Institut d'Estudis Catalans, de la pròpia Acadèmia Valenciana de la Llengua, volent-la desprestigiar. I què ens direu, de les paraules de fa unes setmanes del Casado a les Illes, amb el mallorquí, separant-lo del català? Paraules que fins i tot al seu grup a les Illes provocaren incomoditat. Està clar que la imbecil·litat va per barris i al PP, d'estos en tenen un quants. Però el problema és que aquestes absurditats massa sovint s'encomanen amb dirigents polítics amb poques, o no cap llum. Mireu si no una altra idea estrambòtica, ara a la Franja, on alguns pròcers de la la pàtria aragonesa volen elevar el "chapurriau", a nova llengua. No ens estranya que en este estat espanyol, després les lleis siguen el principal nyap per a la discòrdia. De cada poble naixerà, una nova llengua, i de cada polític un nou lingüista. I ara de cada jutge també un polític i un metge. Un tot en un, com els detergents dels rentavaixelles (sal+ abrillantador+detergent+anticalç)... que al final no funciona res. Marca blanca o l'original. Quin dilema, uf! En fi, que ja ens hem torbat amb tanta estupidesa.

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1296 | 13 D'AGOST DE 2021