LOCAL 1017 | Benicarló edita un llibre de pinxos de carxofes Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Natàlia Sanz   

Una trentena de receptes de pinxos de carxofes són les protagonistes d'un llibre que es va presentar en l'excel•lent marc del palauet barroc de la Casa dels Miquel de Benicarló.

'Els millors pinxos i tapes de la carxofa de Benicarló' és el nom de l'obra centrada en aquest vessant gastronòmic protagonista en la ciutat durant el mes de gener amb motiu de la Festa de la Carxofa. Les receptes han estat obra dels establiments de l'Associació Benicarlanda de Bars i Cafeteries, les quals sorprenen per la seua diversitat i originalitat. El llibre, publicat per Onada Edicions, consta d'una trentena de propostes culinàries, "un treball que reflecteix els espectaculars pinxos que es fan en el nostre poble, la creativitat i els productes de qualitat que es concentren en una xicoteta ració", en paraules de Jordi Maura, coordinador de l'obra, que ha destacat el component lúdic i social d'aquest menjar. Per la seua banda, Iván Alemany, de l'Associació Benicarlanda de Bars i Cafeteries, ha destacat l'auge que viuen les rutes gastronòmiques de pinxos i que a Benicarló es compta amb l'avantatge de poder treballar amb la carxofa. Mentre, des de l'editorial Onada, Òscar París ha assenyalat que "Els millors pinxos i tapes de la carxofa de Benicarló" pretén aportar valor afegit a la carxofa, entesa com un dinamitzador dels sectors productius de la ciutat, des del camp i la mar a la restauració.

Per aquest motiu, juntament a les fotografies culinàries, el llibre s'il•lustra amb imatges de l'agricultura i de la mar benicarlanda, del mercat, el centre històric o les festes, realitzades per Francisco Rillo i Joan Fibla. Paco Lluch, president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Carxofa de Benicarló, ha apuntat que els agricultors i la resta de benicarlandos han d'estar orgullosos de tenir un producte de qualitat com és la carxofa de Benicarló, i ha recordat l'inici de les jornades del pinxo. En aquest sentit, Domingo Roca, regidor d'Agricultura, ha convidat a participar dels actes festius tant als pobles veïns, on també es conrea el producte, com la resta de visitants de tot l'estat. "Els millors pinxos i tapes de la carxofa de Benicarló" està disponible en versió en valencià i en versió en castellà. La presentació al públic de l'obra està prevista per a divendres que ve 29 de gener, a les 20 hores al Magatzem de la Mar.

<TORNA A LA PORTADA DE LA VEU NÚMERO 1017