LOCAL 1009 | El bisbat reafirma ser propietari del campanar de Benicarló. Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Natàlia Sanz   

El Vicari General de la diòcesi de Tortosa, el benicarlando José Luis Arín, ha signat una nota de premsa en la qual rebat els arguments sobre la suposada apropiació del campanar de Benicarló.

El bisbat sosté que “només s'ha fet constar davant el Registre de la propietat un bé que ja posseïa l'església des del moment de la construcció. I així ho ha fet el Registre perquè se li han presentat els documents que així ho fan constar”. Arín puntualitza en el comunicat que “com sempre ha estat, aquesta és una propietat a favor de la parròquia i del poble de Benicarló, que ha donat i continuarà donant el servei propi que li correspon”. Finalment, el Bisbat es mostra “sorprès” davant  aquestes notícies, doncs “espera la comunicació directa de l'Ajuntament per a poder tenir una conversa i arribar a un acord públic i amistós per a continuar amb el bon enteniment que hi ha hagut fins a ara per  l'ús d'aquest immoble”. La notícia que el bisbat havia inscrit al seu nom el campanar de la població ha alçat butllofes en el municipi, tant a nivell de carrer com en les xarxes socials. i és que com va afirmar l'alcaldessa, Xaro Miralles, “si li preguntem a qualsevol benicarlando, et dirà que el campanar és municipal”. Miralles va explicar que s'havia intentat arribar a un acord amb la diòcesi, extrem que ara es nega des del bisbat. L'alcaldessa conta amb el suport de la Junta de Portaveus per a iniciar el procés civil contra la diòcesi.

«La meua obligació, com alcaldessa és vetllar pel patrimoni de tots els benicarlandos, i així ho faré. Tenim documentació que acredita que el campanar és municipal, paguem tots les despeses de llum, hem assumit les despeses del canvi en el mecanisme dels tocs de les campanes, vam assumir també l’assegurança de l'edifici... Fins i tot tenim un projecte de 175.000 euros per a reformar-lo», va explicar. Així les coses i vist que el bisbat no dóna el seu braç a tórcer, el consistori ha posat el tema en mans del seu gabinet jurídic «i el següent pas serà iniciar la via judicial, perquè siga un jutge qui determine la titularitat». El cas més notable succeït a Espanya amb el canvi de la Llei Hipotecària és la de la Mesquita de Còrdova, que l'església va posar al seu nom per estar en el seu interior la Catedral de Còrdova.

<TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 1009