EDITORIAL 999 | COSTA NORD, REALITAT AMAGADA Imprimeix Correu electrònic
Escrit per La Veu de Benicarló   

Segurament allò del millor alcalde que ha tingut Benicarló, en referència a Marcelino Domingo, que va aparèixer escrit en alguna pancarta penjada pels veïns de la Costa Nord, allà pel 2009, per tot el que, suposadament, havia fet per la consolidació d'aquesta zona... ha passat a millor vida.

Descobrir que allò que defensaves, i creus que el teu consistori també ho havia fet, quan governaven els populars al capdavant dels quals hi era Domingo, en referència a que les partides Riu, Surrac i Aiguaoliva, sigueren urbanitzables, i ara descobreix que no ha estat així... és un cop molt dur. Enganyats és deuen sentir els veïns d'aquesta zona en veure el document de "Mesures per a la protecció i recuperació del tram de costa comprès entre el port de Benicarló i el límit amb el terme de Vinaròs", que tira per terra les seues aspiracions urbanitzadores.

Ara el document que surt a la llum pública fica en entredit el que tantes vegades havia avalat l'anterior govern municipal sobre l'augment de l'edificació de la zona, tot recordant que des de la Generalitat es pretén evitar la consolidació de noves edificacions i l'aglomeració de la zona, sobretot pel fet que aquesta pretensió xoca contra la preservació del terrenys de gran valor agrícola i pel risc de la regressió marina que pateix la zona.

De tota manera sembla curiós el fet que tot i ser responsables últims els populars benicarlandos del que es va enviar a Madrid en el seu moment, i dels acords que suposadament s'havien aconseguit a tres bandes que ara s'han diluït, la carrega del "mal" es fa recaure principalment sobre la figura de l'arquitecte municipal.

Veure'm si les pretensions dels veïns, que volen portar biòlegs marins i experts en dinàmica del litoral, són capaços d'aturar... aquesta realitat amagada.

<TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 999