Si no fos pel professorat i els treballadors públics dels nostres centres educatius, convertits en un Burkina Faso més, que fan i donen el que poden, i molt més, pel seu alumnat i els seus centres, tot i les retallades salvatges que pateixen, faria temps, si fórem una administració “europea” normal, que els hagueren tancat les portes. No és d’estranyar, si no s’inverteix, que en el rànquing educatiu estiguem a la cua d’Europa. Tot seguit tenim una mostra del que importa a les administracions públiques del nostre país l’educació dels seus ciutadans. I així ens va!
...

Els centres educatius

L’IES Ramón Cid de Benicarló es quedarà sense subministrament elèctric si dimecres que ve no satisfà el deute de 12.000 euros que té amb Iberdrola. Xaro Miralles, portaveu del PSPV de Benicarló, va lamentar la situació en la qual es troba el centre educatiu i va denunciar que és a causa “dels imports que té pendents de satisfer la conselleria amb el centre”. En concret, 60.000 euros que li corresponen per a plantar cara a la despesa corrent, tal com marca la normativa.
...

Els serveis d’ocupació pública

Els centres educatius no són els únics que tenen un futur incert. Treballadors de la Fundació Servei Valencià d'Ocupació i els seus centres associats esperen la decisió de l'òrgan gestor per a saber quins centres tancaran les seues portes a causa de la reestructuració del servei.
...

Els sindicats contraataquen

Els sindicats de l’ensenyament estan liderant la guerra contra conselleria en defensa dels professionals de l’educació i les retallades que estan patint els seus sous. Àlvar Anyó (STEPV) recordava que “la retallada sempre afecta als mateixos, quan hi ha més punts per on retallar despeses”. Les mobilitzacions i manifestacions són part de les accions de protesta que els docents han organitzat per tal de reclamar els seus drets, tot i que les seues mesures de protesta van més enllà.
...

+ info La Veu en paper