Llauradors benicarlandos lloguen terres a Vinaròs per a conrear carxofes amb denominació d'Origen Benicarló i urbanitzadors i ajuntament no tenen diners per a executar el PAI de Povet.

Són dos cares d’una mateixa moneda pel que fa a l’explotació del territori. Una d’amarga, que parla del maltracte al que sotmetem les nostres terres de conreu i un altra, més amarga si cap, per als propietaris afectats pel PAI, que han vist passar molts anys de vaques grasses sense treure cap profit de les seues terres. 

TERRES DE CARXOFA SENSE SUBSTÀNCIA
Llauradors que se’n van a Vinaròs a buscar noves terres de cultiu. Ho fan per l'extenuació de les terres benicarlandas, esgotades per les substàncies que s'utilitzen per a desinfectar-les dels fongs que ataquen les carxoferes. Als benicarlandos els ix més barat desplaçar-se a Vinaròs, llogar uns terrenys on hi ha plantats tarongers, arrancar-los i plantar carxofes, que desinfectar les seues terres.
...

A BUSCAR TERRES DE TARONGERS AL POBLE VEÍ
Així les coses, des de fa uns anys han començat a experimentar el cultiu en el veí terme municipal de Vinaròs, una possibilitat que els segueix permetent comercialitzar els seus productes sota el paraigua de la DO Carxofa de Benicarló perquè en l'ordre de la conselleria que aprova el seu reglament, publicada en el 2010 , reconeix com zona de producció emparada “els termes municipals de Benicarló, Càlig, Peníscola i Vinaròs”.
...

TERRA SENSE URBANITZAR A POVET
Povet és una partida emplaçada al nord del nucli urbà, que limita a l'est amb el port esportiu i que està sense desenvolupar. Fa bastants anys, amb la LUV en marxa, un promotor es va fixar en ella per a desenvolupar-la. La partida és una pereta dolça per a qualsevol constructor: una zona sense urbanitzar, que té al voltant de 190.000 m2 de superfície, al costat del nucli urbà de la ciutat i amb infinites possibilitats.
...
+ info La veu en paper