LOCAL 971 | Un aparcament que porta quasi tres anys tancat Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Natàlia Sanz   

L'aparcament subterrani de la plaça Mosén Tomás de Benicarló segueix tancat al públic, quan està a punt de complir-se els tres anys de la seua construcció. En tot aquest temps les instal·lacions no s'han inaugurat per problemes amb el subministrament elèctric.

Ara “ja tenen llum”, com ha denunciat la portaveu del grup municipal socialista, Xaro Miralles. Malgrat això, les instal·lacions encara romanen tancades al públic. Els socialistes van presentar una pregunta en l'últim ple municipal, que no va obtenir resposta per part de l'equip de govern. Miralles va denunciar que “sembla ser que el problema és que els ascensors no funcionen, que l'empresa que gestiona el pàrquing de la Plaça de la Constitució i l'empresa de l'ORA no es volen fer càrrec d’aquest aparcament subterrani. No saben com engegar-lo i a més falta maquinària, està tot brut, després de dos anys d'estar tancat, i no sabem quina solució li donarà l'equip de govern”. La socialista va recordar que en la construcció de les instal·lacions es van invertir “quasi dos milions d'euros de diners públics i segueix tancat sense que haja solucions. Aquesta és la gestió que realitza el Partit Popular de l'Ajuntament de Benicarló, en açò i en moltes altres coses”. Cal recordar que la construcció d'aquest aparcament subterrani va ser finançada a càrrec dels fons del Pla Confiança amb prop de 1.400.000 euros.

La zona estava inclosa dins d'un PAI del que és ara urbanizador l'ajuntament de Benicarló i que per problemes entre l'anterior urbanizador i Iberdrola, no tenia subministrament elèctric. Després de nombroses converses, el consistori va aconseguir que l'elèctrica acceptara la connexió amb el transformador de la propera plaça de l'Emperador Carlos I. Els treballs permeten aportar a l'aparcament els watts necessaris perquè l'aparcament puga funcionar. Els treballs van tenir un cost de 13 000 euros més IVA. El nou estacionament comptarà amb una capacitat per a 120 vehicles, i el seu funcionament serà el mateix que el de la plaça Constitució: la primera mitja hora serà gratuït, i després s'abonarà pel temps que ha estat el vehicle estacionat en aquestes instal·lacions. Les instal·lacions estan cridades a pal·liar el dèficit de places d'aparcament existents en el centre de la localitat.

<TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 971