LOCAL 970 | Dia Internacional de la No Violència Imprimeix Correu electrònic
Escrit per Col·legi públic Francesc C.   

La Comunitat Educativa del Catalán hem celebrat el Dia Internacional de la No Violència així aprofitant el lliurament del Premi Nobel 2014 a Malala Yousafzai i Kailash Satyarthi per el seu compromís vers l'educació de les xiquetes a Pakistan i dels drets dels xiquets a la Índia, el tema d'enguany va tractar el dret a l'educació que tenim totes les persones d'aquest Planeta.

Diferents mares ens van parlar de com és l'educació a Marroc i a Cuba, i el mestre jubilat d'aquesta escola Toni Fibla ens ho va fer del Nepal. Tanmateix els alumnes de cinquè i sisè van fer tallers de rebosteria marroquina i d'ornamentació de les mans mitjançant l'henna.

El divendres 30 pel matí a la galeria de l'escola varem penjar el mural Educació per a Tots i es van llegir textos que versaven sobre l'educació i cultura a Cuba, Nepal i Marroc.

Per la tarde degut al mal temps només es va fer l'exposició i degustació de dolços multiculturals que venim fent des de fa més de 10 anys per commemorar el Dia de la Pau. També varem recollir de manera voluntària un euro solidari per a comprar llibretes per als alumnes a les escoles del Khale a Nepal.

Dilluns per la vesprada van fer els actes que havien quedat pendents del Dia de la Pau, així el cor va cantar i representar una cançó per a reivindicar el dret de tots a rebre una educació de qualitat i pública.

Després varem penjar els globus d'heli, ja que s'havien desunflat, i a continuació alumnes de sisè van llegir el Manifest de la Pau 2015 i finalment l'alumnat de cinquè i sisè van interpretar l'himne a la joia de Beethoven.

<TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 970