On són els 500 milions que es deuen a les farmàcies?

Fa nou anys que es va llicenciar en Farmàcia i des de llavors, no li ha faltat treball. Amb el títol encara calent en el seu currículum va començar a treballar en una farmàcia de Vinaròs, passant després per diverses del Baix Maestrat, sempre avalada pels bons informes dels seus caps. Ara, fa quasi un mes que “per obligació” està aturada. I el que és més dur per a ella “sense saber si vaig a cobrar tots aquests dies”. Este és el cas de Mercedes (nom fictici de la nostra protagonista), que s'ha trobat de cop i volta en una situació “que jo no he triat”.

El seu cap els va reunir per a informar-los “que anàvem a començar una vaga pels impagaments de la Generalitat Valenciana i que només obriríem les portes els dies que s'havien estipulat”. Al principi, reconeix “ningú ens vam plantejar que ens podríem quedar sense cobrar”. Però ara ho fan, sobretot després de preguntar en diferents ocasions al seu cap. “Ens dóna llargues i ens diu que ja ens arreglarem, però no ens contesta si cobrarem o no, que és la nostra preocupació”. Amb dos fills menuts al seu càrrec, la incertesa és la seua companya de desvetllaments per les nits.
...
LA VERSIÓ DELS FARMACÈUTICS
Jordi Cid es mostra confiat, “no amb l'actual govern autonòmic que està sent un desastre en la gestió, però sí amb la solució al problema”. Malgrat tot, assegura desconèixer on està el final. “El que no pot ser és que seguim sent la financera d'un govern que ha demostrat que no sap gestionar els seus recursos, que seguim posant diners de la nostra butxaca”, assegura. Així les coses, diu que “no hem tingut més remei que recórrer a aquestes mesures de pressió, tancant la porta”.
...
L’ÚLTIMA PARAULA DE LA CONSELLERIA
 La Conselleria de Sanitat ha traslladat a les oficines de farmàcia de la Comunitat Valenciana el document per a regularitzar els pagaments pendents. En el mateix, reconeix un deute fins a setembre de 452,7 milions d'euros.
...

+ info  La Veu en paper


< torna a la portada