Cronologia d’un any per a oblidar

“Volem que Benicarló siga llauradora, marinera i industrial, i per això anem a treballar els pròxims 4 anys”. Així parlava l'actual alcalde de Benicarló, Marcelino Domingo, durant el míting central de la campanya electoral que va concloure ficant-lo de nou en la butaca de l'alcaldía. Ho va fer davant el llavors candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i amb un Auditori Municipal ple fins a la bandera.

A data d'avui, ni Francisco Camps presideix el consell i fins i tot, Domingo, ha estat rellevat de la presidència local de la gavina voladora. Un dur reflex de la realitat en la qual estem immersos. Se sospita que el nostre alcalde va ser destituït del càrrec per plantar cara i cantar les quaranta amb veu ferma al seu propi partit. De poc li ha servit. Benicarló, més d'un any després de la seua arribada de nou a l'ajuntament, ni és llauradora, ni marinera ni industrial. I els ciutadans, han estat descendit a la desena categoria, si atenem a l'augment de la pressió fiscal que suporten.

EL NOU CENTRE DE SALUT, A MIG GAS
Sí que és cert que el nostre alcalde ha vist com es feia realitat dues dels seus objectius: la construcció del nou centre de salut i l'obertura de la carretera de Càlig. Açò, en titulars, queda molt bé però no és or tot el que llueix.
...
DOS PAMS DE CARRETERA DE CÀLIG
Ah, si. La carretera de Càlig. Bonics titulars per a major glòria del nostre alcalde van inundar diaris provincials i setmanaris locals. Que ja els val. Quinze anys per a fer-lo és perquè se'ls caiga la cara de vergonya. Però res més lluny de la realitat. NO es va inaugurar la carretera de Càlig: es va obrir al trànsit un tram de dos escassos quilòmetres que, ni de bon tros, solucionen la problemàtica d'aquest vial.
...
DOS CARRETERES MÉS PENDENTS I ENCARA PLENS DE MERDA
Continuem. També tenim pendent de construcció la carretera Benicarló-Peníscola. Els veïns ja han fet les seues cessions. I on està el vial? El mateix que la N340. El desdoblament ja hauria d'estar inaugurat i en funcionament, però ací estem suportant les obres de l’Escorial. I el pitjor de tot: no sabem quan acabaran.
...
Perquè la depuradora la tenim més que pagada els benicarlandos, gràcies al cànon que ens apliquen tots els mesos des de fa anys. Doncs ni per aquestes. La Generalitat Valenciana no paga les quantitats compromeses amb l'empresa adjudicatària dels treballs i aquesta els abandona. Normal.
...
I SENSE NOVA ESCOLA
Tampoc hi ha respostes contundents a la falta de construcció del nou col•legi. Ja ningú sap què passa.
...
+ info La Veu en paper